Lleida rep un premi per la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartó

Font: Paeria de Lleida

15/02/2018 - 21:33

L’Ajuntament de Lleida, premiat per segon any consecutiu per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró.

L’Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) ha concedit per segon any consecutiu a l’Ajuntament de Lleida tres ‘Pajaritas Azules’, guardó amb el qual es fa un reconeixement a les entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) per "la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró i el seu esforç per la millora continua del servei".

Conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, ASPAPEL ha reconegut, en la segona edició d’aquest guardó, un total de 36 entitats locals de diverses comunitats autònomes de l’Estat.

ASPAPEL ha tingut en compte, per cercar l’excel·lència dels serveis de recollida selectiva, aspectes com el tipus de desplegament de contenidors a la ciutat, la ràtio per habitants, la freqüència en la recollida i el nombre de tones anuals, entre altres.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva. Fa uns mesos es va realitzar una nova distribució d’illes de contenidors. També va endegar la campanya de sensibilització “Cada cosa al seu lloc”, per implicar la ciutadania en la millora del servei a la ciutat. Aquesta campanya de difusió va ser una de les accions del projecte global “Lleida en verd”, que impulsa la Paeria i amb la qual s’han pres altres iniciatives, com la implantació de les 500 noves illes de contenidors de recollida selectiva, la implantació del porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres.

Els premis Pajaritas Azules es lliuraran el proper 15 de març al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid, presidits per la Secretaria de Estado de Medio Ambiente, Maria Garcia Rodriguez.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El nou model de recollida s'iniciarà el pròxim 5 de novembre a tots els habitatges de Ciutat Jardí i Vila Montcada

Un equip d’educadors visitaran tots i cadascun dels 1.400 domicilis que participen en aquesta prova pilot de recollida de residus, amb l’objectiu d’informar i assessorar els veïns i veïnes sobre el nou model de recollida i poder solucionar, d’una manera personalitzada, tots els dubtes que es generin entre la població

Notícia

Gràcies en bona part a les millores que ha implantat la Paeria com la nova distribució de les illes de contenidors, la implantació del porta a porta comercial i la campanya de sensibilització “Cada cosa el seu lloc” per implicar la ciutadania en la millora de la gestió dels residus dins el projecte “Lleida en verd”

Notícia

La recollida selectiva porta a porta s’iniciarà a Lleida amb diversos plans pilot de recollida de residus domiciliària en què participaràn uns 8.000 habitatges. Entre el mes de maig i l’octubre es portarà a terme una campanya de preimplantació, que consistirà en posar en valor la necessitat de canviar el model de recollida, analitzar la percepció ciutadana, iniciar un procés de treball conjunt amb tots els agents implicats i determinar les necessitats de materials per a la fase d’implantació.

Butlletí