Lliçà d’Amunt afegirà unes 100 hectàrees de terrenys a l’agricultura ecològica.

11/07/2018 - 09:53

El passat mes de març va sortir a concurs l’explotació de diferents finques agrícoles de propietat municipal: una part de les finques de Can Dunyó

Les finques es destinaran a la producció d’horta ecològica i a la producció de llúpol de producció ecològica; una finca a Ca l’Esteper; i una altra finca a Can Feu.

La Junta de Govern Local del passat 9 d’abril va acordar adjudicar, de manera provisional, el contracte de l’arrendament per a l’ús privatiu d’aquests finques municipals per a ús de conreu a diferents licitadors per diferents preus:

- Lot 1 (fracció de 2.571 hectàrees de la finca 301 situada al paratge de Can Dunyó)

- Lot 2 (fracció de 2.909 hectàrees de la finca 301 situada al paratge de Can Dunyó)

- Lot 3 (fracció de finca situada al paratge de Can Feu); Lot 4 (fracció de finca situada al paratge de Ca l’Esteper).

En relació a les finques de Can Dunyó, recordem que, amb l’aprovació del sector de Can Montcau, l’Ajuntament va rebre aproximadament 28 hectàrees de terrenys agrícoles en aquesta zona, on, per motius ambientals, socials i econòmics, s’ha volgut impulsar
una conversió d’aquests terrenys agrícoles a la producció agrària ecològica.

La Fundació Catalunya-La Pedrera, amb qui l’Ajuntament va signar un conveni, ha ajudat a la planificació agrícola de les finques de Can Dunyó i podria ajudar al finançament i execució d’alguns projectes que se’n derivin.

Els productes obtinguts d’aquestes finques seran farratge, destinat a alimentar vaques de llet d’una producció ramadera situada en una finca veïna, hortalisses i llúpol.

Aquest procés de conversió de terrenys agrícoles a producció agrària agrícola ha provocat que, en altres terrenys agrícoles de l’entorn menats pels mateixos explotadors o per d’altres, s’hagi fet aquesta mateixa conversió, de manera que la suma total de terrenys que faran aquest canvi s’apropa a les 100 hectàrees.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'eina informàtica COL (Càlcul Orgànic Local) neix de la demanada de productors locals d'analitzar els costos de producció i la viabilitat de set cultius d'horta. 
Notícia

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, a través dels centres educatius de la ciutat, s'ha adherit a la primera Setmana Bio a l'escola amb un seguit d'activitats.

Notícia

La Garriga fa un pas més en el seu projecte  Zero Biocides i es converteix en un municipi pioner en combatre les plagues dels horts urbans amb depredors naturals.

Butlletí