Més de 260.000 persones demanen la implantació de màquines de reciclatge d'envasos

Font: dBalears

14/02/2018 - 12:58

A hores d'ara, un total de 264.271 persones han signat la petició, a través de la plataforma Change.org, per a demanar als supermercats que implanten màquines de reciclatge d'envasos.

L'impulsor de la demanda ho explica així: «Quan vaig anar a Berlín vaig veure que als supermercats, hipermercats i centres comercials hi havia màquines de reciclatge en les quals, si introduïes una ampolla de plàstic buida, la màquina et retornava 25 cèntims per a gastar en el mateix supermercat. Aquest sistema anomenat 'Pfand' és com una taxació, quan compres una beguda envasada en una ampolla de plàstic t'ho tornen en forma de val de compra».

A més, Alexandre Dray ha explicat que cada dia tirem milions d'ampolles a terra, a la sorra de les platges i a la mar. Reciclar-les, en lloc de tirar-les, pot salvar el nostre ecosistema i el nostre planeta. «En aquell viatge a Berlín no vaig veure plàstics ni pels carrers ni en els fems».

«Si aquestes màquines motiven les persones a reciclar, per què no les implantem també a Espanya?», es demana Dray a la petició.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta decisió, el govern de Theresa May s'uneix als governs de Malta i Escòcia, que també van anunciar recentment la seva implantació, i se suma a les múltiples crides internacionals -Comissió Europea, Parlament Europeu, Assemblea General de Medi Ambient de les Nacions Unides o G-20 entre d'altres- que consideren el Sistema de Dipòsit una solució eficaç per acabar amb els milions de llaunes i ampolles que contaminen el nostre entorn.

Article

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 17 al 26 de novembre de 2018 i té com a objectius: donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'oferiran recursos de suport als municipis. 

Butlletí