Més de 260.000 persones demanen la implantació de màquines de reciclatge d'envasos

Font: dBalears

14/02/2018 - 12:58

A hores d'ara, un total de 264.271 persones han signat la petició, a través de la plataforma Change.org, per a demanar als supermercats que implanten màquines de reciclatge d'envasos.

L'impulsor de la demanda ho explica així: «Quan vaig anar a Berlín vaig veure que als supermercats, hipermercats i centres comercials hi havia màquines de reciclatge en les quals, si introduïes una ampolla de plàstic buida, la màquina et retornava 25 cèntims per a gastar en el mateix supermercat. Aquest sistema anomenat 'Pfand' és com una taxació, quan compres una beguda envasada en una ampolla de plàstic t'ho tornen en forma de val de compra».

A més, Alexandre Dray ha explicat que cada dia tirem milions d'ampolles a terra, a la sorra de les platges i a la mar. Reciclar-les, en lloc de tirar-les, pot salvar el nostre ecosistema i el nostre planeta. «En aquell viatge a Berlín no vaig veure plàstics ni pels carrers ni en els fems».

«Si aquestes màquines motiven les persones a reciclar, per què no les implantem també a Espanya?», es demana Dray a la petició.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta decisió, el govern de Theresa May s'uneix als governs de Malta i Escòcia, que també van anunciar recentment la seva implantació, i se suma a les múltiples crides internacionals -Comissió Europea, Parlament Europeu, Assemblea General de Medi Ambient de les Nacions Unides o G-20 entre d'altres- que consideren el Sistema de Dipòsit una solució eficaç per acabar amb els milions de llaunes i ampolles que contaminen el nostre entorn.

Article

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

Article

El Ple de l'Ajuntament, celebrat el 22 de novembre, ha declarat Sant Boi "ciutat lliure de plàstic". La declaració, proposada per la junta de portaveus i adoptada per unanimitat, dona compliment a la normativa de reducció dels residus, procedents principalment d'envasos de plàstic d'un sol ús, i pretén conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica derivada del seu abocament incontrolat al medi. La decisió municipal coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre els dies 17 i 25 de novembre.

Butlletí