Millores i més control a la recollida selectiva a Arenys de Mar

Font: Ajuntament d'Arenys de Mar i ElPuntAvui.cat

13/09/2017 - 11:54

Foto. El Punt Avui.cat. E.F.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha encetat una nova campanya informativa per explicar les millores introduïdes en el servei de recollida de fracció vegetal petita i paral·lelament deixarà d’enviar les notificacions que fins ara rebien els veïns que treien les escombraries barrejades o les deixaven fora de lloc i començarà a sancionar.

Arenys deixa d’avisar i multarà els qui no reciclen

Ja hem donat prou marge durant un any avisant aquells que no ho fan bé i que cada dia ho treuen tot barrejat.” Amb aquesta advertència la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, dona per acabada la treva per no multar els qui no compleixen amb la recollida selectiva al municipi. A partir del setembre l’Ajuntament d’Arenys de Mar deixarà d’enviar les notificacions que fins ara rebien els veïns que treien les escombraries barrejades o les deixaven fora de lloc. Arran de les inspeccions que es feien de les bosses, s’han arribat a enviar un centenar d’advertències als veïns per recordar-los l’obligació de separar la brossa per fraccions i anunciar-los que la seva actuació serà sancionable si es torna a repetir.

Les pròximes setmanes, abans que l’Ajuntament comenci a sancionar, s’enviarà als veïns una carta informativa sobre el funcionament de la recollida selectiva en què s’anunciarà l’aplicació de sancions per als qui no compleixin. “L’objectiu no és recaptatori sinó aturar d’una vegada aquells que per costum acaben cada dia llençant la brossa barrejada i ho deixen fora de lloc”, assenyala la regidora.

La regidoria de Medi Ambient no amaga que amb l’època de vacances i l’augment de població en segones residències es dispara el volum de bosses que es dipositen fora dels contenidors i sense respectar el calendari de les fraccions que s’han de treure cada dia.

Coincidint amb la temporada d’estiu, l’Ajuntament va impulsar una campanya per millorar la recollida dels residus voluminosos que es dipositen al carrer. Segons la regidora, des que s’identifiquen aquests amb un adhesiu ha millorat la recollida, que l’Ajuntament encarrega a través de l’Arca del Maresme. A les urbanitzacions, també aquests mesos d’estiu s’ha intensificat la recollida de restes vegetals dels jardins i els veïns poden demanar saques per al reciclatge.

Millora de la recollida de restes vegetals amb la fracció orgànica

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha encetat una nova campanya informativa per explicar les millores introduïdes en el servei de recollida de fracció vegetal petita, per a restes de gespa i fullaraca. Aquest tipus de restes són equiparables a l’orgànica i pot ser recollida conjuntament en el mateix horari en les zones Porta a Porta.

Fins ara, els usuaris del servei lliuraven aquesta fracció en bosses de plàstic, cosa que incrementava els residus impropis, i sovint en massa quantitat o massa grans per fer operativa la recollida. Per tal d'oferir un millor servei i, a la vegada, fer més fàcil la tasca dels operaris, es lliuraran tres sacs de ràfia per dipositar aquestes restes vegetals a tothom que així ho sol·liciti. Una vegada plens, s'hauran de deixar a la porta del domicili els dies de recollida de la fracció orgànica: dimarts, dijous, dissabtes i diumenges. En cas de necessitar més volum, es podrà demanar un bujol amb rodes específic a l’Ajuntament.

Amb l'objectiu de donar a conèixer aquestes millores, una educadora ambiental recorrerà durant dos caps de setmana les urbanitzacions de la vila per lliurar els sacs de ràfia i explicar la diferència entre fracció vegetal petita i la poda. La poda, com ara les fulles de palmera, branques i troncs, no es poden recollir amb l'orgànica i cal dur-ho a la deixalleria.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Nova àrea d’emergència, al Camí Dalt d’Alella / Marc Brugat Segalés

Medi Ambient de l'Ajuntament de Tiana ha repartit les noves targetes personalitzades que obren la nova àrea, ubicada al Camí Dalt d'Alella. Tiana recull la brossa selectiva porta a porta i disposa d'aquesta àrea per donar cobertura a les necessitats puntuals dels veïns i veïnes que no poden participar del servei en l'horari establert.

Notícia
Es celebra una jornada per celebrar els 18 anys del porta a porta a Tiana

Durant la ponència dels tècnics de l’Ajuntament de Tiana, l’Olga Llobet i en Toni Tubau, han presentat l’aplicació Civiwaste, una app mòbil per facilitar la comunicació entre la ciutadana i l’Ajuntament en matèria de gestió de residus.

Notícia

Tiana és el municipi pioner en la recollida selectiva porta a porta. Des de l'inici del servei l'any 200 hi ha hagut instal·lats diversos contenidors d'emergència com a suport al porta a porta. A partir d'ara s'aposta per un nou model per promoure que tothom separi correctament els residus.

Butlletí