Molins de Rei posa en marxa la campanya contra el malbaratament alimentari

03/01/2018 - 11:37

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar la població i, sobretot, els infants, sobre la gran quantitat d’aliments que es llencen i fomentar les bones pràctiques de reaprofitament.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha impulsat una campanya en contra del malbaratament alimentari per sensibilitzar la població i els joves i infants de la vila sobre la quantitat d’aliments que es llencen tot i ser aptes per al consum. Per això, s’han organitzat diferents activitats i s’han generat diferents espais de participació per tal que tots els col·lectius socials puguin contribuir a canviar aquesta situació.

La campanya compta amb diferents elements, tals com tallers contra el malbaratament alimentari que es faran als centres educatius de la vila; tallers de cuina d’aprofitament; organització d’espigolades populars; campanya als restaurants i estudi al comerç d’alimentació sobre propostes de millora.

Carme Madorell, regidora de Consum i Turisme, ha explicat que “l’objectiu de la campanya és fomentar i donar eines a la població sobre l’ús que es pot fer del menjar que normalment llencem. Sobretot, volem conscienciar els infants sobre la importància del reaprofitament alimentari”. Algunes de les activitats es duran a terme durant la Fira de la Candelera aprofitant la gran assistència de visitants a la vila.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb Remenja’mmm, ha impulsat una campanya que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l’hàbit d’emportar-se el menjar i la beguda que no s’han acabat.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha impulsat una campanya per promoure bones pràctiques que fomentin el reaprofitament d’aliments al municipi

Notícia

Per tal de reduir el malbaratament alimentari, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de l’Associació Aliments Solidaris, les AMPAs de les Escoles Colònia Güell i Pla Vinyes, i les empreses dels menjadors escolars Teno i El menú del Petit, ha impulsat un projecte per aprofitar els excedents dels menjadors escolars i destinar-los a famílies del municipi en situació de vulnerabilitat.

Butlletí