Molins de Rei posa en marxa la campanya contra el malbaratament alimentari

03/01/2018 - 11:37

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar la població i, sobretot, els infants, sobre la gran quantitat d’aliments que es llencen i fomentar les bones pràctiques de reaprofitament.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha impulsat una campanya en contra del malbaratament alimentari per sensibilitzar la població i els joves i infants de la vila sobre la quantitat d’aliments que es llencen tot i ser aptes per al consum. Per això, s’han organitzat diferents activitats i s’han generat diferents espais de participació per tal que tots els col·lectius socials puguin contribuir a canviar aquesta situació.

La campanya compta amb diferents elements, tals com tallers contra el malbaratament alimentari que es faran als centres educatius de la vila; tallers de cuina d’aprofitament; organització d’espigolades populars; campanya als restaurants i estudi al comerç d’alimentació sobre propostes de millora.

Carme Madorell, regidora de Consum i Turisme, ha explicat que “l’objectiu de la campanya és fomentar i donar eines a la població sobre l’ús que es pot fer del menjar que normalment llencem. Sobretot, volem conscienciar els infants sobre la importància del reaprofitament alimentari”. Algunes de les activitats es duran a terme durant la Fira de la Candelera aprofitant la gran assistència de visitants a la vila.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels i la Plataforma per l'Apropfitament dels Aliments van organitzar una festa que va cloure amb un dinar preparat a partir d'aliments espigolats prèviament.

Article

Aquesta plataforma permet als establiments alimentaris i d'hostaleria oferir el seu excedent d'última hora a preus rebaixats. Aquests productes que normalment es tirarien, ara són visibles a través d'una app on els usuaris els podran trobar, reservar i passar a recollir-los.

Article
El projecte "A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, és una acció contra el malbaratament alimentari

L'any 2016 s'han repartit 1941 menús solidaris a través del projecte  “A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, una acció per evitar el malbaratament alimentari fomentant l’aprofitament dels excedents dels menjadors escolars de Sant Just i en el qual participen les tres escoles públiques del municipi i l'Escola Bressol Municipal Marrecs. 

Butlletí