Montcada i Reixac facilita als comerços bosses ecològiques de cotó

23/11/2017 - 15:58

A iniciativa de Comerç i Turisme i Medi Ambient, el consistori ha elaborat bosses per tal que les botigues les distribueixin entre la seva clientela.

La iniciativa sorgeix arran la nova llei catalana que prohibeix als establiments distribuir gratuïtament les bosses de plàstic, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat. Amb el lema ‘Compro a prop, contamino poc’, la campanya local pretén, d’una banda, que la ciutadania faci servir sistemes més sostenibles per anar a comprar i, per l’altra, donar suport el teixit comercial del municipi. El consistori ha produït 6.000 bosses i seran les associacions de comerciants les que s’encarreguin de lliurar-les als establiments associats –una trentena per botiga–que, per la seva banda, les donaran a la clientela quan hi vagi a comprar. Aquelles botigues que no formin part de cap entitat, poden venir a buscar-les a l’Ajuntament.

Les bosses s’han presentat en un acte a l’Ajuntament. La regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, ha destacat que el consistori “contribueix així a reduir el consum de bosses de plàstic d’un sol ús, amb una bossa amb un disseny que mostra el nostre municipi, amb el qual posem en valor el comerç local”. Per la seva banda, l’alcaldessa, Laura Campos, ha indicat que amb la bossa “posem el nostre granet de sorra per pal·liar l’impacte ambiental que suposa la fabricació i el consum de bosses de plàstic i, d’altra banda, donem suport al comerç de proximitat”. La presentació ha comptat amb l’assistència del president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil, i d’una representació de les associacions de comerciants.

Des del 31 de març d’enguany, els establiments comercials han de cobrar les bosses de plàstic o oferir a la clientela altres alternatives on dipositar les compres. La decisió de fer pagar es va assumir en el marc del Pacte per la bossa, signat al 2009, que té com a objectiu fonamental assegurar una reducció efectiva i sensible del nombre de bosses de plàstic d’un sol ús consumides, que comporten un gran impacte ambiental. Per a la seva fabricació es fa servir una gran quantitat d’energia i de substàncies derivades del petroli i la seva degradació dura més de 50 anys. “Posar fre a tota aquesta dinàmica és complicat, però els petits gestos de tothom sumen”, ha manifestat l’alcaldessa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu de l'activitat era detectar els impropis del rebuig. Per fer-ho s'han agafat tres bosses del contenidor del rebuig situat a la plaça Nova i s'han analitzat i separat els residus.

Article

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès fa arribar a escoles i instituts embolcalls per l'entrepà i imants informatius. 

Notícia

Jo sóc Coco

En el Premi hi participen les activitats organitzades durant la novena Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es va celebrar del 18 al 26 de novembre de 2017. Aquella setmana es van portar a terme més de mil activitats sobre prevenció de residus a Catalunya. La cerimònia de lliurament es farà a Brussel·les a finals de maig

Butlletí