Nou servei de recollida i reutilització d’aparells elèctrics i electrònics al Gironès

Font: Consell Comarcal del Gironès

03/11/2018 - 16:31

Els aparells elèctrics i electrònics cada vegada tenen una vida útil més curta i és més difícil reparar-los. Les característiques dels seus materials com ara plàstics, vidres, bateries i components electrònics en dificulten la seva recuperació. El Consell Comarcal del Gironès, juntament amb el centre especial de treball TIRGI, inicia aquest nou servei de recollida i reutilització, a través de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, per evitar que molts d’aquests aparells esdevinguin residus.

Els usuaris de Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis-Medinyà, podran sol·licitar una recollida gratuïta a domicili tant de petits aparells (torradores, microones, etc.), com electrodomèstics grans o aparells informàtics, trucant prèviament al 972494130. El servei de recollida es realitzarà tots els divendres; la 1a i 3a setmana de mes, als matins, i la 2a i la 4a, a les tardes.

Només es recolliran els aparells que funcionen, que poden ser reutilitzats, o que requereixen una mínima reparació. El sol•licitant del servei de recollida haurà de signar una declaració responsable conforme l’aparell funciona, en cas contrari, haurà d’assumir el cost de 20 € pel seu transport.

Els aparells i electrodomèstics recollits es porten al mercat de 2a mà de la deixalleria de Sarrià de Ter on se’ls fa una posada a punt i es posen a la venda amb una garantia de 6 mesos. La deixalleria està gestionada pel centre especial de treball TIRGI que afavoreix la inserció laboral de persones amb dificultats o risc d’exclusió social.

Alhora, s’engega una xarxa de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Sant Gregori i Sarrià de Ter. Tots els usuaris que hi portin aparells que encara funcionen, i poden ser reutilitzats,  podran informar el personal de la deixalleria per tal que marquin l’opció REUTILITZACIÓ en registrar la seva aportació. Tots els aparells recollits també es destinaran al mercat de 2a mà de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter.

Clica aquí per descarregar-te el díptic informatiu del servei de recollida gratuïta a domicili d'aparells elèctrics i electrònics reutilitzables.

Clica aquí per descarregar-te el nou servei de reutilització d'aparells elèctrics i electrònics de la xarxa comarcal de deixalleries.


 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Girona ha organitzat unes visites guiades a la planta de triatge (17 de novembre) i a la depuradora (24 de novembre) en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany tindrà lloc del 17 al 25 de novembre. El dissabte 17 de novembre també s'ha organitzat un Mercat d’intercanvi i fira de 2a mà infantil a l'aparcament del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Les activitats tenen com a objectiu sensibilitzar i conscienciar la població sobre la necessitat de reciclar i reduir la generació de residus. 

Notícia

El #wasteinprogress – Fòrum Internacional de Gestió de Residus ha tancat les portes després de superar totes les previsions de públic i de contingut de l’espai Workshop, la principal novetat d’aquesta segona edició. L’Ajuntament de Girona aposta per mantenir el Fòrum i vol emmirallar-se amb les iniciatives que s’hi presenten. Tortolì, a l’illa de Sardenya, i l’Oktoberfest de Munic han estat els dos últims casos d’èxit presentats, aquest últim explicant el seu model de gestió de residus, que els ha permès arribar al 90% de recollida selectiva.

Butlletí