Nova instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a Sant Just Desvern

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

26/03/2018 - 15:48

Es tracta de la primera instal·lació municipal d’energia fotovoltaica a Sant Just Desvern que genera energia elèctrica que es consumeix íntegrament al Complex El Mil·lenari.

Amb aquest sistema, es redueix la dependència de fonts energètiques externes, s’evita l’emissió de CO2 a l’atmosfera i es redueix la despesa energètica dels Habitatges per a la Gent Gran i del Centre Social el Mil·lenari.

Aquesta instal·lació, que es va realitzar amb el suport de l’AMB, té una potència de 18,29 kWp (69 mòduls fotovoltaics i 2 inversors amb monitoratge de l’energia produïda). L’estimació de l’energia elèctrica que s’hi produeix anualment és de 27.167 kWh, la totalitat de la qual es consumeix al mateix equipament, que representa el 7,1% del consum elèctric anual dels 80 habitatges i del centre social.

Amb aquesta iniciativa, l’estalvi mitjà anual serà de 4.209 € i 10,4 tones de CO2 que no s’emetran a l’atmosfera durant una vida útil de la instal·lació, que està estimada en 30 anys. El cost total d’aquesta inversió ha estat de 40.655,36 €.


 

Categories: 

Relacionats

Article
La instal·lació, ubicada a l’edifici del Mercat de La Salut, produirà el 30% de l’energia consumida a les dependències municipal amb un estalvi energètic previst de 8.000 euros anuals.
Article

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Article

Amb una potència de 40 kW en règim d’autoconsum és la primera d’aquestes característiques que executa el consistori. L’estalvi energètic previst se situa en els 8.000 euros anuals.

Butlletí