Obres al camí de la Riera de Sant Cugat a Cerdanyola

Es preveu que tot aquest nou espai natural estigui a l'abast dels ciutadans a finals de 2010
Font: Aj. Cerdanyola
24/10/2009

Les obres d'ampliació i adequació del camí de la Riera de Sant Cugat al seu pas per Cerdanyola del Vallès, avancen a bon ritme, segons informa el consistori.  Aquesta intervenció, aprovada l'any 2008 consisteix en continuar el treball fet en el Parc de la Riera, aigües amunt de la Riera de Sant Cugat, des del gual de Guiera, passant pel Parc Tecnològic i el camí dels horts,  fins aproximadament el paratge de les restes ibèriques trobades a can Xercavins.

La Riera de Sant Cugat se situa en un entorn de gran importància estratègica per al desenvolupament d'un sistema d'espais lliures d'abast territorial, coordinat amb els parcs i zones naturals existents, especialment el Parc de Collserola, el corredor verd, amb la Serra de Galliners i la Serra de Sant Llorenç. És un corredor geogràfic i biològic amb un gran valor estratègic, que enllaça la vessant nord de la Serra de Collserola amb la superfície sud de la plana del Vallès.

La Riera ha pogut mantenir bastant bé en aquesta zona  les seves característiques naturals: la vegetació de ribera, el relleu original de les lleres i els econsistemes de ribera. És per això que la intervenció que es planteja s'ha previst especialment respectuosa i acurada per tal de poder mantenir els seus valors naturals alhora que s'adequa una camí transitable per a les persones amb el mínim impacte, s'articulen uns petits espais d'estada i descans amb un mobiliari similar a l'existent a l'actual Parc de la Riera, i s'inclou una aposta important en la recuperació de la vegetació de ribera original i autòctona, amb la replantació d'espècies com la sarga, el saulic i el canyís, a dins del canal, i al marge del curs fluvial, àlber, freixe de fulla petita, salze, saüc, sanguinyol, arç blanc i aranyoner, per tal de naturalitzar tot aquest entorn i reforçar els seus valors ecològics.

Es preveu que tot aquest nou espai natural estigui a l'abast dels ciutadans a finals de 2010, que és quan està previst que finalitzin aquestes obres d'acondicionament.

AdjuntMida
Image icon Camí de la Riera de Sant Cugat44.28 KB

Relacionats

Notícia

Set municipis en formen part: Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. L’Associació té com objectiu principal difondre i promoure la gestió pública de l’aigua, i donar suport als municipis que vulguin adoptar aquest model de gestió

Article

L'Ajuntament de Terrassa ha programat per quart any consecutiu tot un seguit d'activitats de lleure pensades pel cap de setmana amb l'objectiu de donar a conèixer l'Anella Verda en el seu conjunt i mostrar els entorns de Bonvilar, de gran valor ecològic i social.

Notícia

"Tot sobre l'aigua pública" és el títol sota el qual s'ha presentat la proposta de gestió pública de l'aigua a Ripollet.

Butlletí