Olot acull el primer ral·li de cotxes elèctrics dedicat a l’eficiència energètica a Catalunya

Font: El Garrotxi.cat

16/10/2017 - 09:35

Va tenir lloc al pàrquing del Parc Nou d’Olot l’arribada del primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya dedicat a l’eficiència energètica.

La cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat, amb el suport de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa varen realitzar el primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya on una dotzena d’aquests vehicles varen tenir com a punt de sortida Mataró i arriba’n a Olot per reunir-se amb els participants de la bicicletada de Sant Lluc, i que poc després es feia una marxa de vehicles ecològics que recorria diversos carrers d’Olot. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar una part del que serà la mobilitat del futur proper, basada en l’ús de la bicicleta de manera majoritària, i en l’ús del vehicle elèctric compartit; en aquesta ocasió no s’afegirà transport públic a la marxa, entre altres coses, perquè de moment encara no hi ha minibusos elèctrics a la ciutat d’Olot. L’altre objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el projecte social, d’economia verda i sense ànim de lucre, de Som Mobilitat, que està promovent una flota de vehicle elèctric compartit (car sharing) a Catalunya, i que aviat iniciarà el servei a Olot i a la Garrotxa.

L’equip guanyador al ral·li serà premiat durant l’acte “Xup xup d’economia i ecologia”, que tenia lloc el mateix dissabte dia 14 a tarda a la plaça major d’Olot. Així doncs, Massa Crítica Olot, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i Som Mobilitat, conjuntament amb Resilient Earth, Ecoxarxa Garrotxa, i altres col·lectius, uneixen la seva activitat per posar en relleu un model econòmic, social, i ecològic, que és viable i esperançador en els temps que vivim.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La presentació ha coincidit amb el Dia Mundial del Medi Ambient i amb la celebració a Catalunya de la Setmana de l’Energia –l’Ajuntament de Mataró s’hi ha adherit–, i a Europa de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Notícia

El punt de càrrega per a vehicles elèctrics del parc de Malatosquer ja funciona a ple rendiment. També s’activarà l’estació de recàrrega ubicada la zona de la Rodona. La iniciativa pretén reduir les emissions i la contaminació a la capital garrotxina.

Notícia

Els treballadors de la Fundació TecnoCampus poden usar dos vehicles elèctrics per a desplaçaments de feina. L’acord s’ha plasmat en la ubicació de dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l’aparcament del TecnoCampus, on disposen de dos punts de recàrrega. Aquests dos vehicles s’afegeixen a la flota que la cooperativa té repartida per la ciutat de Mataró. 

Butlletí