Olot acull el primer ral·li de cotxes elèctrics dedicat a l’eficiència energètica a Catalunya

Font: El Garrotxi.cat

16/10/2017 - 09:35

Va tenir lloc al pàrquing del Parc Nou d’Olot l’arribada del primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya dedicat a l’eficiència energètica.

La cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat, amb el suport de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa varen realitzar el primer ral·li de cotxes elèctrics de Catalunya on una dotzena d’aquests vehicles varen tenir com a punt de sortida Mataró i arriba’n a Olot per reunir-se amb els participants de la bicicletada de Sant Lluc, i que poc després es feia una marxa de vehicles ecològics que recorria diversos carrers d’Olot. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar una part del que serà la mobilitat del futur proper, basada en l’ús de la bicicleta de manera majoritària, i en l’ús del vehicle elèctric compartit; en aquesta ocasió no s’afegirà transport públic a la marxa, entre altres coses, perquè de moment encara no hi ha minibusos elèctrics a la ciutat d’Olot. L’altre objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el projecte social, d’economia verda i sense ànim de lucre, de Som Mobilitat, que està promovent una flota de vehicle elèctric compartit (car sharing) a Catalunya, i que aviat iniciarà el servei a Olot i a la Garrotxa.

L’equip guanyador al ral·li serà premiat durant l’acte “Xup xup d’economia i ecologia”, que tenia lloc el mateix dissabte dia 14 a tarda a la plaça major d’Olot. Així doncs, Massa Crítica Olot, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i Som Mobilitat, conjuntament amb Resilient Earth, Ecoxarxa Garrotxa, i altres col·lectius, uneixen la seva activitat per posar en relleu un model econòmic, social, i ecològic, que és viable i esperançador en els temps que vivim.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El grup local d'Olot-Garrotxa de Som Mobilitat, una cooperativa de consumidors i usuaris, ha posat en marxa un servei de cotxes elèctrics per compartir. Es van constituir ara fa tres mesos i ja compten amb quinze usuaris.

Notícia

Calella disposa d’un punt de càrrega per a cotxes elèctrics que permet la connexió de dos vehicles de manera simultània. El punt es pot veure des de la N-II ja que està situat a la part alta del carrer Sant Joan i davant del Mercat Municipal.

Notícia

A partir de l’any 2018, els cotxes que siguin 100% elèctrics tindran una bonificació de l’impost de circulació del 75% i els híbrids, del 50%.

Butlletí