Rubí aposta per una fiscalitat verda per impulsar l'autoconsum energètic

04/05/2018 - 09:23

Cristina Julià i Rafael Güeto a la gasolinera Rally (foto: Localpres)

També s'ha inaugurat la primera instal·lació d’autoconsum solar en una coberta privada de Rubí.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha inaugurat la primera instal·lació d’autoconsum solar en una coberta privada de Rubí. Es tracta de mòduls fotovoltaics amb una potència total instal·lada de 27,405 kWp que la gasolinera Rally Julià ha instal·lat a la coberta de la seva estació de servei de l’avinguda de l’Electricitat. Güeto ha recordat que la Línia 9 del Pla Director Rubí Brilla compromet a promoure instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic a cobertes de naus industrials i edificis privats i ha avançat que “l’equip de govern i Rubí Brilla està treballant en una proposta de fiscalitat verda que contempli una millora de bonificacions en els tres impostos principals de l’Ajuntament, l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’I Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per la instal·lació de mòduls d’autoconsum”.

La intenció del govern és ampliar les bonificacions de manera que es puguin mantenir durant el període d’amortització de la inversió inicial necessària per disposar d’una instal·lació d’aquest tipus. “L’autoconsum és un element que cau pel seu propi pes: és una millora competitiva i un estalvi que recau directament en els resultats de l’empresa”, conclou Güeto.

En el cas de la benzinera Rally, els propietaris han instal·lat 87 mòduls de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’estació de servei a través de les quals obtindran un estalvi energètic mig anual de 42.319 kWh i un estalvi econòmic aproximat del 25,82% del total de la tarifa elèctrica de l’empresa. En menys de 5 anys hauran amortitzat els 30.000 euros d’inversió inicial per uns mòduls que tenen una vida útil mínima de 25 anys. “Aconseguirem de manera ecològica un estalvi per l’empresa”, ha explicat Cristina Julià, gerent de Rally. “Seria molt interessant que hi hagués beneficis fiscals per col·locar aquestes plaques”, creu Julià. La instal·lació de l’avinguda de l’electricitat ha anat càrrec de l’empresa EDFSolar. El seu gerent a Catalunya, David García, també assegura que una millor fiscalitat incentiva els propietaris: “Estem vivint un canvi de mentalitat molt interessant i la veritat és que amb rebaixes fiscals l’administració aposta per aquesta tecnologia i l’usuari rebaixa també el període d’amortització”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Vicenç disposarà d’una planta solar fotovoltaica formada per 27 mòduls en l’edifici municipal ubicat a l’avinguda Països Catalans amb l’avinguda Verge de Montserrat, on es troben les dependències de Serveis Socials i la Policia Local, l’Espai Jove i el consultori mèdic.

Article

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Notícia

La propera instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l’edifici de l’Ajuntament forma part dels projectes per la transició energètica que impulsa l’AMB, que ha fet un estudi sobre la viabilitat d’aquesta actuació.

Butlletí