S'activa el protocol de custòdia del niu de tortuga babaua de la platja de Sant Simó a Mataró

25/06/2018 - 09:49

L'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya activen el protocol de custòdia del niu de tortuga babaua de la platja de Sant Simó. Per formar part del voluntariat encarregat de la custòdia cal assistir a una de les sessions formatives

Una cinquantena d'assistents van participar , dijous 21 de juny, en la primera jornada formativa impartida per personal tècnic de l’Ajuntament, de la Generalitat i del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) destinada a les persones voluntàries que custodiaran el niu de tortuga babaua (Caretta caretta) de la platja de Sant Simó. 

En compliment a la normativa vigent, les persones que vulguin participar en aquestes tasques de custòdia han de superar una formació de dues hores on s’explica el cicle de vida de les tortugues, els casos de nidificacions anteriors a Catalunya, i les tasques a realitzar durant el torn de custòdia del niu. També altres aspectes relacionats amb el desenvolupament d’una activitat de voluntariat, com ara la seguretat personal o l’acreditació davant el públic en general i els agents de l’autoritat. La propera sessió formativa està prevista per al proper dimecres 27 de juny, i es repetirà d’acord amb la demanda de persones interessades en la custòdia del niu. De moment ja s'han sumat a aquesta iniciatives diverses entitats com Associació Posidònia 2021, SOS Animals Maresme, Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), Col·legi d'Ambientòlegs i Associació Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) -Delegació Serralada Litoral Central.

La Generalitat, en tant que administració competent en la gestió de la fauna i flora, va demanar a l’Ajuntament de Mataró la gestió de les persones voluntàries que s’han ofert per custodiar el niu fins a l’eclosió dels ous, prevista per a mitjans d’agost. Així, l’Ajuntament coordina la seva vigilància, amb la implicació de voluntaris, entitats ambientals i seguretat privada.

Per tal de facilitar la participació ciutadana, l’Ajuntament ha habilitat un correu electrònic voluntariattortuga@ajmataro.cat, i un espai específic al portal web del punt de voluntariat: http://mataro.ppe.entitats.diba.cat/.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les primeres cries procedents de la posta de 173 ous que una tortuga babaua (Caretta caretta) va fer el 15 de juny a la platja de Sant Simó de Mataró han començat a néixer.
Notícia
Els participants havien de fer servir el mínim consum de bateria possible

El segon Ral·li d'Eficiència Energètica es va celebrar en el marc de la Setmana de la Mobilitat. La iniciativa va comptar amb un total de 16 participants, gràcies a l'organització del grup Som Mobilitat.

Acte
28/09/2018 - 09:00
Arxiu Comarcal del Maresme

Butlletí