Sant Vicenç dels Horts engega la conversió al cotxe elèctric

05/07/2018 - 08:23

S’instal·laran quatre punts de càrrega i ja es bonifica l’impost de circulació als propietaris de vehicles elèctrics, que també poden aparcar gratis a la zona blava. A més, l’Ajuntament ha comprat el primer vehicle elèctric de la flota municipal.

Al llarg d’aquest any, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts realitzarà la conversió del municipi per fomentar l’ús del cotxe elèctric. És previst instal·lar quatre punts de càrrega per a aquests vehicles: un de càrrega ràpida al Polígon del Molí dels Frares, un de càrrega semiràpida al carrer Comerç i un de càrrega normal davant de l’estació de FGC de Sant Vicenç, instal·lat per l’empresa d’aigua SOREA. També hi haurà un punt de càrrega lenta en una ubicació encara per definir.

Les característiques de cada punt de càrrega són: 
- Ràpida: carrega el vehicle en uns 20 minuts. És el més semblant a una benzinera convencional, adient per espais de pas on pugui ser utilitzat per vehicles en ruta. 
- Semiràpida: carrega el vehicle en unes 2 hores. Està pensat per a entorns comercials i altres espais on es pot carregar el vehicle mentre es fa alguna activitat. 
- Normal: carrega el vehicle en unes 8 hores. Està pensat per estacionaments prolongats, per flotes de vehicles d’empresa i per ús domèstic.

El punt de càrrega ràpida del Molí dels Frares és un dels primers que s’estableixen a un polígon industrial de l’entorn de Sant Vicenç dels Horts i, acompanyat d’altres mesures, pot ajudar a fomentar el canvi de flotes de les empreses instal•lades en aquesta zona. El punt de càrrega semiràpida estarà molt a prop de les zones comercials i de restauració del poble. El propi Ajuntament vol liderar la conversió del cotxe elèctric a Sant Vicenç dels Horts i ja ha adquirit el primer vehicle elèctric de la seva flota, que s’utilitza pel servei de correu intern i funcions similars. També és previst que les properes adquisicions de vehicles per part de la Policia Local incorporin aquesta tecnologia.

Matricular un vehicle elèctric té beneficis 

En la mateixa línia de fomentar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i reduir les emissions de CO₂ per part dels vehicles privats, el consistori ha posat en marxa bonificacions per als propietaris de vehicles elèctrics: 
• El total de l’Impost de Circulació dels titulars de vehicles elèctrics purs (BEV), vehicles elèctrics híbrids endollables d’autonomia superior a 40 km (PHEV) o vehicles de pila de combustible. També es bonificarà el 100% de la taxa als propietaris de vehicles elèctrics d’autonomia estesa (REEV), amb el distintiu corresponent d’etiqueta blava de 0 emissions. 
• El 50% de l’Impost de Circulació pels titulars de vehicles amb etiqueta ECO expedida per Trànsit. Es tracta dels vehicles híbrids endollables d’autonomia inferior a 40 km, vehicles híbrids no endollables (HEV) i vehicles propulsats per gas natural (GNC i GNL) o gas liquat de petroli (GLP). 
• A més, els vehicles amb etiqueta 0 emissions ja poden aparcar a la zona blava de manera gratuïta.

Entre altres avantatges, els vehicles elèctrics redueixen l’emissió de CO₂, tenen preus similars als convencionals, molta autonomia i un manteniment més simple. L’eficiència i la conducció sense marxes també són característiques a tenir en compte en aquest tipus de vehicles.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Molins de Rei compta ja amb quatre  punts de càrrega per vehicles elèctrics situats al carrer del Molí amb la plaça de la Llibertat. Es tracta de punts de càrrega semi-ràpida que podran utilitzar la gran majoria de vehicles elèctrics de forma gratuïta. Aquest projecte té un cost global de 28.000 euros.

Notícia
Ja s’ha renovat el 80 per cent dels vehicles patrulla i el 65 per cent de les motocicletes, amb la incorporació d’automòbils elèctrics i híbrids

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet està renovant i modernitzant la seva flota de vehicles policials, amb nous automòbils que són tècnicament més avançats i més ecològics. El parc mòbil de la policia local està fent una substitució gradual dels vehicles de gasolina o dièsel per vehicles elèctrics o amb motorització híbrida, que presenten, a més, tot un seguit de millores tècniques respecte als models substituïts, com ara els nous ponts de llum d’alta visibilitat a la part superior dels cotxes patrulla.

Entrevista

Arrel de la celebració de la vuitena edició EXPOelèctric, publiquem aquesta entrevista a Ramon Caus, director del que ja és el major esdeveniment del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric. La Fira pretén acostar el vehicle elèctric als ciutadans a través d'activitats lúdiques i gratuïtes. Però també és sens dubte un indicador de l’estat de salut i la projecció de la mobilitat elèctrica. Sobre el present i futur de l’electrificació del parc automobilístic parla Caus en aquesta entrevista publicada a la revista “Híbridos y Eléctricos”

Butlletí