Santa Eulàlia de Ronçana obrirà un procés participatiu per decidir el model de recollida d’escombraries

09/11/2017 - 11:27

Els ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia de Ronçana podran decidir quin  és el millor model de  recollida d’escombraries pel seu municipi.

Ho faran a través d’un procés participatiu que l’Ajuntament durà a terme a finals de novembre, on sota la pregunta “Quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia?”, hauran de triar entre el model porta a porta o el de contenidors al carrer. Els dies 25 de novembre i 2 de desembre, a les 10 del matí, La Fàbrica acollirà dues sessions per informar i debatre els pros i contres de cadascun dels models. Al final d’aquestes sessions, les persones que hi hagin format part i que siguin majors de 18 anys i empadronats al municipi, podran exercir el seu dret a vot.

Aquelles persones que no puguin assistir a cap de les dues sessions també podran votar de forma presencial dirigint-se a l’Ajuntament entre el 27 de novembre i el 5 de desembre, de 9:00 a 14:00h de dilluns a divendres i de 16:30 a 19:30h dilluns, dimecres i dijous. No obstant, els vots d’aquelles persones que formin part de les sessions de La Fàbrica tindran valor doble respecte a aquelles que vagin a votar a l’Ajuntament, per tal de donar més pes als vots de les persones que hagin rebut informació detallada i que hagin contrastat amb altres participants.

La setmana prèvia al 25 de novembre, totes les llars de Santa Eulàlia rebran un tríptic on s’informarà del procés participatiu i on s’exposaran els pros i contres de cada model. El mateix tríptic comptarà amb una butlleta retallable amb la pregunta i les dues possibles respostes, que servirà com a vot. Un cop més, la família Ronçana serà l’encarregada de liderar aquest procés participatiu donant màxima prioritat a l’opinió de tots els santaeulaliencs i santaeulalienques.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A principis d'aquesta setmana, un tècnic ha iniciat el treball de camp visitant diferents comerços i habitatges plurifamiliars de Santa Eulàlia per conèixer les necessitats concretes a l'hora d'implantar, en els propers mesos, el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. 

Notícia

S’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia, dut a terme del 25 de novembre al 5 de desembre. Tenint en compte que van votar 554 persones, els resultats suposen que un 78% del vots són favorables al sistema de recollida porta a porta, un 21% al sistema de contenidors i 1% en blanc.

Notícia

Amb retard però amb molt bons resultats va començar ahir la recollida porta a porta als primers set pobles del Segrià, la Portella, Artesa i Puigverd de Lleida, Aspa, Sunyer, Corbins i els Alamús.

Butlletí