Santa Eulàlia de Ronçana obrirà un procés participatiu per decidir el model de recollida d’escombraries

09/11/2017 - 11:27

Els ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia de Ronçana podran decidir quin  és el millor model de  recollida d’escombraries pel seu municipi.

Ho faran a través d’un procés participatiu que l’Ajuntament durà a terme a finals de novembre, on sota la pregunta “Quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia?”, hauran de triar entre el model porta a porta o el de contenidors al carrer. Els dies 25 de novembre i 2 de desembre, a les 10 del matí, La Fàbrica acollirà dues sessions per informar i debatre els pros i contres de cadascun dels models. Al final d’aquestes sessions, les persones que hi hagin format part i que siguin majors de 18 anys i empadronats al municipi, podran exercir el seu dret a vot.

Aquelles persones que no puguin assistir a cap de les dues sessions també podran votar de forma presencial dirigint-se a l’Ajuntament entre el 27 de novembre i el 5 de desembre, de 9:00 a 14:00h de dilluns a divendres i de 16:30 a 19:30h dilluns, dimecres i dijous. No obstant, els vots d’aquelles persones que formin part de les sessions de La Fàbrica tindran valor doble respecte a aquelles que vagin a votar a l’Ajuntament, per tal de donar més pes als vots de les persones que hagin rebut informació detallada i que hagin contrastat amb altres participants.

La setmana prèvia al 25 de novembre, totes les llars de Santa Eulàlia rebran un tríptic on s’informarà del procés participatiu i on s’exposaran els pros i contres de cada model. El mateix tríptic comptarà amb una butlleta retallable amb la pregunta i les dues possibles respostes, que servirà com a vot. Un cop més, la família Ronçana serà l’encarregada de liderar aquest procés participatiu donant màxima prioritat a l’opinió de tots els santaeulaliencs i santaeulalienques.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A principis d'aquesta setmana, un tècnic ha iniciat el treball de camp visitant diferents comerços i habitatges plurifamiliars de Santa Eulàlia per conèixer les necessitats concretes a l'hora d'implantar, en els propers mesos, el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. 

Notícia

S’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia, dut a terme del 25 de novembre al 5 de desembre. Tenint en compte que van votar 554 persones, els resultats suposen que un 78% del vots són favorables al sistema de recollida porta a porta, un 21% al sistema de contenidors i 1% en blanc.

Notícia
Bona acollida de les novetats en el sistema de recollida de residus

Des del 26 de juny, tothom haurà de treure les escombraries amb els nous materials del servei de recollida selectiva porta a porta.

Butlletí