Un estudi de Vic guanya el prestigiós Red Dot amb una urna que es fa arbre

Està feta de cartró i cel·lulosa biodegradables i a dins de l'urna s'hi pot plantar una llavor

Font: TV3

19/04/2017 - 11:56

L'estudi de Vic Grocs Estudi Creatiu ha guanyat el premi de disseny Red Dot amb el projecte "The Tree Remembers" ("l'arbre recorda"). Es tracta d'una urna funerària que es transforma en un arbre.

L'urna està feta de cartró i cel·lulosa biodegradables i a dins de l'urna s'hi diposita una llavor. S'enterra, acaba desapareixent i hi creix un arbre.

La idea de les dues dissenyadores, Laura Malagarriga i Carla Basagaña era dissenyar una urna que fos ecològica i sense gaire impacte sobre la natura.

El fet que sigui de cartró reciclable n'abarateix els costos, estalvia l'empaquetat i espai d'emmagatzematge.

A més, defensen la idea que després de la mort es genera una nova vida amb un arbre que serveix de record.

El Red Dot és un dels guardons de disseny més importants del món. Fa més de 60 anys any que s'entreguen. Hi competeixen anualment més de 15.000 projectes d'arreu.

La gala de lliurament del premi serà el 3 de juliol a Essen, a Alemanya. Després, l'urna passarà a formar part de la col·lecció del museu Red Dot a Zollverein, on es recullen els projectes premiats.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista

By my eco és una associació sense ànim de lucre, amb seu a Barcelona, que produeix peces de roba i complements, especialment bosses i motxilles,  a partir de texà reutilitzat i altres materials de proximitat. En aquest projecte es treballa mà a mà amb persones en risc d’exclusió social. Es tracta de portar a terme l’economia circular en un món tan ‘ràpid’ com la moda. Les seves sòcies fundadores són Montse Bayan i Núria Nubiola. I la seva marca és Back to Eco.

Opinió

Entenc que s’ha de cercar un espai perquè aquells que volen ‘fer millor les coses’ o ‘menys malament’ a nivell ambiental siguin reconeguts i serveixin d’exemple a la resta. Però d’aquesta manera el que s’està aconseguint és que aquestes iniciatives siguin això, iniciatives puntuals, anecdòtiques, una opció més, una opició més verda. Però així també deixen de ser considerades com l’única manera de fer les coses, la millor per a tothom.

Notícia
Laura Perdomo, Ioana Crasovan i Alessando Asnaghi guanyen el premi al Disseny Jove

D’entre 115 candidatures s’han premiat unes càpsules de cafè compostables; bateries portàtils biodegradables; accessoris i aparadors procedents de mobles descatalogats; unes trampes ecològiques per a erugues; un remolc fet de peces d’altres vehicles; i un tap i una bossa per al vi fets de xarxes de pesca

Butlletí