Un sistema de recompenses per als comensals més sostenibles guanya el Premi a la Millor Iniciativa Remenja’mmm

03/07/2018 - 12:07

Els clients que s’acaben tot el que agafen al bufet del Restaurant Arç (Dins del complex Cerdanya Ecoresort, a Prullans) són recompensats amb unes monedes internes que poden donar a tres ONG. Aquest sistema intern per fomentar la consciència contra el malbaratament alimentari entre els seus clients ha estat l’iniciativa guanyadora del 1r Premi Remenja’mmm, el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin dut a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari.

El 2n Premi ha estat atorgat al restaurant El Mercader de l’Eixample (Barcelona) per utilitzar totes les parts del producte fent ús de les receptes catalanes d’aprofitament, entre moltes d’altres accions contra el malbaratament que posen en pràctica cada dia.
El concurs s’emmarca dins del projecte “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”, una campanya que promou la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració. El projecte està impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR, amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració.
L’anunci del guanyador del 1r Premi Remenja’mmm ha comptat amb la participació del Jurat format per personalitats, entitats i organitzacions representatives del sector de la restauració més compromesa amb la sostenibilitat, entre les quals cal destacar l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, o els cuiners Ada Parellada i Mingo Morilla i l’activista Manuel Bruscas.
El Restaurant Arç i El Mercader de l’Eixample han estat guardonats amb un diploma únic i valedor dels valors de la sostenibilitat. I han gaudit de l’oportunitat de compartir la iniciativa premiada amb els representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents en l’acte de lliurament del Premi.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: L.Pueyo

Foto: L.Pueyo

Amb l’inici del Porta a porta, la capital del Berguedà recull en un sol dia gairebé el que recollia de fracció orgànica, en una setmana. Tenint en compte que es recull l’orgànica tres cops per setmana es pot tenir una primera idea del gran augment en la recollida d’aquesta fraccció. Encara és d’hora per fer balanç però, només durant la recollida de la nit de dimarts 6 de novembre, es van recollir a Berga 10.520 kg de matèria orgànica, una quantitat molt similar a la recollida d’orgànica de tota una setmana sencera abans del Porta a porta.

Notícia

Es destinaran 100.000 euros a impulsar la gestió dels residus del Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i La Noguera, i a l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques, els altres 100.000 euros seran per impulsar el projecte del nou centre de tractament de residus a l’Alt Urgell i l’ampliació del dipòsit controlat existent a la comarca.

Article
Del 17 al 25 de novembre celebrem la 10a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb més d’un miler d’accions de la mà de 250 entitats per tot Catalunya!

La Setmana és un moment òptim per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d’altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic. La propera edició es celebrarà a Catalunya del 17 al 25 de novembre de 2018, i s'han organitzat més de 1.000 activitats diferents.

Butlletí