Vilafranca serà la primera ciutat de la xarxa Labdoo de recuperació de portàtils en desús per destinar-los a escoles d’arreu del món

24/10/2016 - 08:13

Labdoo.org és una associació col·laborativa sense ànim de lucre que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta.

L’Ajuntament de Vilafranca i l’associació Labdoo.org signaran la setmana vinent un conveni de col·laboració que convertirà Vilafranca en la primera ciutat que s’uneix al projecte ‘Labdoo for cities’ per contribuir a millorar l’educació.

Des de la seva fundació i gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 700 escoles en més de 110 països, disposant de més de 175 hubs operatius repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 200.000 estudiants d'arreu del món. A Vilafranca existeixen 3 hubs Labdoo, d'un total de 20 hubs a Catalunya, formats molts d'ells per estudiants d'ESO que fan les tasques de sanejament d'ordinadors portàtils en desús. 

El de Vilafranca serà el primer HUB Labdoo que acull un ajuntament, amb un punt de recollida de portàtils en desús a l'edifici de l'Escorxador, constituint una cadena de col·laboració global amb els quatre hubs locals. 

La plataforma humanitària Labdoo proporciona una manera col·laborativa i sense cap cost (ni econòmic ni mediambiental) de sanejar els portàtils en desús, instal·lant-los aplicacions educatives lliures d'alta qualitat. Posteriorment, fan arribar els ordinadors a través de viatgers a les escoles més necessitades del planeta. Aquest dimecres s'ha presentat el projecte a l'Escorxador de Vilafranca, en el marc del programa Solidaritats 2016 amb la presència de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, i la setmana vinent es farà la signatura del conveni entre l'Ajuntament i Labdoo.org.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, pretén fomentar i facilitar la recollida d'aquesta fracció a bars, restaurants i establiments del sector

Butlletí