Xerrada informativa a Cardedeu sobre el projecte d'estalvi energètic Euronet 50/50

18/02/2016 - 14:46

El personal de neteja dels edificis i equipaments municipals, entre els quals hi ha el de les escoles de Cardedeu, ha estat convidat a una xerrada informativa sobre el projecte Euronet 50/50, impartida per la Diputació de Barcelona.

La base del projecte és que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit es retorna a les escoles.

Les 12 treballadores participants han pogut conèixer els aspectes bàsics del consum energètic a les escoles i reflexionar participadament sobre el paper proactiu del personal responsable de la neteja del centre.

El projecte Xarxa Euronet 50/50 és un projecte europeu per fomentar l'estalvi energètic als equipaments educatius a partir del canvi d'hàbits dels usuaris. L'estalvi d'energia reverteix en un benefici econòmic, a més de l'ambiental, que es reparteix a parts iguals entre el consistori i el centre educatiu. Així, les quatre escoles de Cardedeu que actualment estan participant al projecte (Mil·lenari, Ramon Macip-Dolors Granés, Germans Corbella i Les Aigües) estan educant els infants perquè facin un ús responsable de l'energia, i al mateix temps, donen als alumnes un paper més important en el desenvolupament d'idees i mesures per estalviar energia i altres recursos a l'escola. La base del projecte és que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit fruit de les mesures d'eficiència energètica dutes a terme per l'alumnat, el professorat i el personal del centre, sigui retornat a les escoles.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els centres educatius destinaran els diners a béns i serveis per augmentar l'estalvi i l'eficiència energètica. S'han presentat els resultats de la 3a Marató de l'Estalvi Energètic, amb l'objectiu de promoure l'estalvi d'aigua i electricitat i, sobretot, de conscienciar la comunitat educativa - alumnes, professors, famílies- de la necessitat de fer un consum energètic responsable.  

Article

Alumnes dels instituts de les Franqueses participen en la sessió de teatre de la Setmana de l'Energia

Notícia

Foto: Judith Contreras

Les emissions de CO2 associades als consums energètics dels edificis municipals i l'enllumenat públic s'han reduït més d'un 75% des que l'Ajuntament contracta energia 100% renovable. La factura de l'aigua també s'ha reduït un 8,2% respecte 2016.

Butlletí