Xerrada informativa a Cardedeu sobre el projecte d'estalvi energètic Euronet 50/50

18/02/2016 - 14:46

El personal de neteja dels edificis i equipaments municipals, entre els quals hi ha el de les escoles de Cardedeu, ha estat convidat a una xerrada informativa sobre el projecte Euronet 50/50, impartida per la Diputació de Barcelona.

La base del projecte és que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit es retorna a les escoles.

Les 12 treballadores participants han pogut conèixer els aspectes bàsics del consum energètic a les escoles i reflexionar participadament sobre el paper proactiu del personal responsable de la neteja del centre.

El projecte Xarxa Euronet 50/50 és un projecte europeu per fomentar l'estalvi energètic als equipaments educatius a partir del canvi d'hàbits dels usuaris. L'estalvi d'energia reverteix en un benefici econòmic, a més de l'ambiental, que es reparteix a parts iguals entre el consistori i el centre educatiu. Així, les quatre escoles de Cardedeu que actualment estan participant al projecte (Mil·lenari, Ramon Macip-Dolors Granés, Germans Corbella i Les Aigües) estan educant els infants perquè facin un ús responsable de l'energia, i al mateix temps, donen als alumnes un paper més important en el desenvolupament d'idees i mesures per estalviar energia i altres recursos a l'escola. La base del projecte és que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit fruit de les mesures d'eficiència energètica dutes a terme per l'alumnat, el professorat i el personal del centre, sigui retornat a les escoles.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els centres educatius destinaran els diners a béns i serveis per augmentar l'estalvi i l'eficiència energètica. S'han presentat els resultats de la 3a Marató de l'Estalvi Energètic, amb l'objectiu de promoure l'estalvi d'aigua i electricitat i, sobretot, de conscienciar la comunitat educativa - alumnes, professors, famílies- de la necessitat de fer un consum energètic responsable.  

Notícia

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Notícia

La Gala 50/50 ha homenatjat els centres públics rubinencs que han estalviat 300.000 euros en aquests 5 anys de vida. La gala era un reconeixement pels més petits i també ha servit per conèixer els projectes d'escoles de València, Madrid i Gran Canària que han importat el model d'estalvi rubinenc.

Butlletí