Taller "El Port i els residus: Què sura al Port de Barcelona?"

dimecres, 23 novembre, 2016 - 11:00 a dijous, 24 novembre, 2016 - 12:59
Moll de Pescadors
Geolocation

Cada dia es recull una gran quantitat d’envasos que suren a les aigües del port. Saps d’on provenen? Es poden aprofitar?

El Port de Barcelona, s’estén des de la Barceloneta fins pràcticament la desembocadura del Llobregat, a la Zona Franca. És un dels ports amb més envergadura d’Espanya i del mar Mediterrani, i també és el que rep més creuers. A dins i al voltant de la seva extensió, les aigües portuàries reben aportacions de les escorrenties d'aigües de pluja, de les descàrregues dels sobreeixidors del sistema de sanejament de la ciutat en temps de pluja i de l'entrada de part de les aigües del riu Llobregat. Aquestes aigües, sovint, arrosseguen també contaminants químics, físics i biològics.

En aquest taller descobrirem quina quantitat d’envasos es recull diàriament a les aigües del Port de Barcelona. En seguirem el rastre per descobrir d’on vénen i com acaben surant a les aigües que ens envolten i els avaluarem per saber si es poden reciclar o reutilitzar per a donar-los una altra funcionalitat.

Taller a càrrec de Taller Esfèrica. Coorganitzat amb el Centre de la Platja. Amb la col·laboració del Port de Barcelona. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Acte
26/03/2025 - 00:00
Barcelona
Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Butlletí