Barcelona, premiada de nou per la gestió de la recollida selectiva de paper

06/03/2022 - 16:43

Barcelona ha rebut, com els últims cinc anys, un reconeixement per la seva gestió de la recollida selectiva del paper i el cartró, en uns premis que lliure l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró.

L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a rebre tres Pajaritas Azules, el màxim reconeixement que l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL) atorga a les entitats locals per l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró. L’entrega dels premis va tenir lloc ahir en una gala presidida per Alfredo González Gómez, secretari d’Estat de Política Territorial, i Elisabet Alier, presidenta d’ASPAPEL.

Les tres ‘pajaritas’ que ha rebut l’Ajuntament es basen en 21 indicadors establerts que analitzen tot allò referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries: les campanyes i accions d’informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins al reciclatge final.

L’avaluació atorgada a Barcelona, les tres ‘pajaritas’, és la màxima possible, que requereix haver sumat més de 70 punts del total de 100 possibles i haver superat els indicadors crítics. L’Ajuntament ja va rebre dues ‘pajaritas’ el 2017 i 2018, però aquesta és la tercera ocasió consecutiva que se li concedeix el màxim distintiu.

Segons dades estimades d’ASPAPEL, el 2021 es van recollir selectivament 4,3 tones de paper i cartró usat i se’n van reciclar 5,3 milions de tones a tot l’Estat, unes xifres que situen Espanya com a segon país més reciclador de la Unió Europea. Elisabet Alier, presidenta d’ASPAPEL, ha fet una crida a “preservar i reforçar” models de recollida com els de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

El veïnat del barri del Poble Sec de Barcelona ja pot fer ús d'una màquina de compost, ubicada a l’ Institut Consell de Cent del barri.

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Butlletí