Pla Buits Urbans amb implicació territorial i social

Font: Ajuntament de Barcelona
12/11/2012 - 00:00
L'Ajuntament de Barcelona impulsa la iniciativa Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) que pretén afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d'una vintena d'espais buits per dinamitzar-los i integrar-los a la ciutat. El consistori preveu cedir-ne l'ús temporal a entitats i associacions sense ànim de lucre perquè hi proposin usos i activitats temporals.

El Pla BUITS s'adreça a entitats públiques o privades sense ànim de lucre de la ciutat per tal que proposin un ús o activitat d'interès i una gestió temporal, d'un any (prorrogable fins a tres anys), als vint emplaçaments de titularitat municipal, dos per cadascun dels deu districtes. Aquests espais s'han seleccionat d'acord amb les necessitats del territori i atenent a la manca de previsió de desenvolupament del seu ús definitiu ja sigui per les seves característiques urbanístiques o bé pel context de crisi econòmica.

Les propostes seran avaluades i seleccionades per una Comissió d'Avaluació formada per representants d'entitats, de les cinc tinències d'alcaldia de l'Ajuntament, del Comissionat de Participació i Associacionisme, dels deu Districtes de la ciutat i també representants dels grups polítics municipals. Els membres de la Comissió d'Avaluació valoraran especialment la flexibilitat del programa, el seu caràcter efímer i provisional, una autogestió eficient que mantingui en bon estat les instal·lacions i que l'impacte i rendiment social de les propostes sigui positiu pel conjunt de la ciutat. Les propostes seleccionades es donaran a conèixer durant el març/abril del 2013.

Per a més informació, consulteu la web Pla Buits de l'Ajuntament de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

EVOLUCIONA JA! és l'eslogan que engloba un seguit d'accions de sensibilització que l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha planificat i dissenyat per pensar a l'entorn del model de consum actual.

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible.

Butlletí