#Mataró #Posidonia #Conservació #Ecosistema

Article

El projecte va néixer al 1997 per conèixer l’estat de conservació i l’evolució de la praderia de posidònia situada davant de la costa de Mataró. Durant aquests anys han participat 563 persones, i s’han acumulat més de 1.500 hores d’immersions.

Article

El voluntariat que forma part del projecte ha instal·lat malla de fibra de coco per ajudar a l’arrelament d’algunes de les plantes malmeses pel temporal Glòria. A banda de les afectacions dels temporals, el canvi climàtic continua afectant la praderia de posidònia situada davant la costa de Mataró: ha florit de forma massiva aquest any a diferents punts, possiblement per l’increment de la temperatura de l’aigua.

Article

Administracions, entitats i agents locals implicats en la gestió del fons marí, i ciutadania en general participaran a partir del 6 d’abril en un procés participatiu per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta. La Diputació de Barcelona col·labora en l’elaboració del Pla, on també participa la Generalitat de Catalunya i Posidònia 2021.

Notícia

L’alguer de Mataró, la praderia de posidònia oceànica que s’estén davant de la costa de la ciutat, es troba en fase d’estabilitat malgrat la regressió als límits de dues de les estacions que anualment són objecte d’estudi. Aquestes són les conclusions de la campanya de seguiment del 2015, dades que es van presentar ahir a la Casa Capell en un acte presidit per la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe.