La regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament de Martorell iniciarà aquesta setmana una segona campanya per promoure el compostatge casolà, amb l'objectiu d'implicar a la ciutadania en la reducció dels residus orgànics que generen a les seves llars d'una manera natural i divertida. La campanya també vol reduir la quantitat de residus orgànics que actualment van a parar a l'abocador i que, després d'un tractament adequat, es podrien utilitzar com adob dels jardins.
La campanya s'iniciarà amb una xerrada informativa que es farà el 17 d'abril al Complex Educatiu de Torrent de Llops, i l'ajuntament ha fet un enviament de cartes als propietaris de 800 habitatges susceptibles de poder instal·lar-hi un compostador i animar-los a sumar-se a la campanya. D'altra banda, el consistori ha rebut una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya per dur a terme aquesta campanya.
Prova pilot exitosa
A finals de 2007 es va fer una prova pilot on 26 famílies es van instal·lar un compostador a casa seva. També hi van participar-hi el Centre Especial de Treball de Can Serra i el Centre d'Educació Especial El Puntarró. La valoració per part de la regidoria de Medi Ambient va ser molt positiva, ja que els participants van fer el procés del compostatge de restes vegetals i orgàniques correctament.
El compost és el resultat de la fermentació natural de les restes vegetals. Aquesta fermentació es idèntica a la que es produeix al bosc. És un adob natural que s'utilitza tant en jardineria com en horticultura. Per fer compost es poden utilitzar restes de fruita i verdura, carn i peix, closques d'ou, marisc i fruits secs, paper de cuina, taps de suro, bosses d'infusions i marro de cafè i restes de jardineria i horta.