El barri del Cros d'Argentona s'estrena amb la recollida de la brossa porta a porta

A principis del 2017 el sistema serà únic a tot el municipi amb l'ampliació a les urbanitzacions
10/10/2016 - 13:20

El barri del Cros d'Argentona ha implantat el nou sistema de recollida de la brossa Porta a Porta, substituïnt tots els contenidors de superfície a excepció del vidre, fracció que es continuarà recollint amb el model tradicional. 

El Cros se suma així al centre urbà i Madà i a principis del 2017 el model porta a porta es consolidarà a la resta d'urbanitzacions fins a completar un únic sistema de recollida de la brossa.

El sistema que es durà a terme al Cros presenta algun canvi en relació al Porta a Porta que es fa al centre del municipi, ja que és el mateix servei de recollida qui al vespre deixa un contenidor de dimensió mitjana a cada comunitat i el retira a la nit una vegada els veïns i veïnes han deixat la bossa amb els residus corresponents. Fa algunes setmanes tres equips d’informadors van iniciar la campanya informativa per a la implementació d’aquest nou sistema de recollida al barri del Cros.

Aquests equips han estat formats per l’Escola de Natura del Corredor (ENC) de forma conjunta amb la brigada d’auxiliars d’instal•lació d’energies renovables i recuperadors de residus de l’Ajuntament d’Argentona. Entre les tasques que figuren al pla de formació i treball d’aquesta brigada subvencionada pel SOC hi ha la col•laboració en les campanyes municipals encaminades a la millora de la gestió de residus, col•laborar amb les entitats en la realització de decorats amb materials recuperats, promoure l’autoreparació d’electrodomèstics, la reutilització i la restauració de materials, mobiliari i/o equipaments públics.

Els informadors han visitat els veïns i veïnes porta a porta explicant el funcionament del nou model, lliurant el calendari i altre material de suport i resolent tots els dubtes dels veïns. En total, ja s’ha aconseguit contactar amb prop del 80% de les famílies del barri. L’Oficina Municipal del Cros també compta amb una informadora que facilita el material i assessora els veïns en horari d’atenció al públic. El suport dels informadors i de la brigada continuarà durant aquests primers dies d'adaptació del Porta a Porta al barri i es prolongarà posteriorment amb l'ampliació a les urbanitzacions de les Ginesteres, Can Raimí, Can Ribosa i Can Cabot.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Notícia
Canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76% després d’un mes en marxa. La comissió amb el veïnat i les entitats ha establert alguns canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri.

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Butlletí