Visita "Les entranyes de la ciutat: les clavegueres"

dissabte, 17 desembre, 2016 - 09:00 a diumenge, 18 desembre, 2016 - 09:59
Les clavegueres de Barcelona
Geolocation

Sota la ciutat hi ha tot un món per descobrir!

S'han trobat restes arqueològiques de conductes en civilitzacions com Egipte, Grècia, Pèrsia, Cartago i a la ciutat de Jerusalem. Però tot i això, no va ser fins a l'època dels romans que es van desenvolupar realment les xarxes de clavegueram. A Barcelona en tenim una bona prova en les restes trobades l'any 1928 al carrer de la Palma de Sant Just.

De totes maneres, les primeres referències escrites sobre el clavegueram arriben de testimonis de la Baixa Edat Mitjana. Diversos historiadors afirmen que el 1364 es va construir un gran col·lector cobert, d'unes dimensions que permetien recórrer-lo a cavall, i que anava des de l'antiga porta d'Isabel II fins a les Drassanes. Però no va ser fins al 1886 quan Pere García Faria va elaborar un pla de reforma del subsòl que porta el seu nom i que va marcar un abans i un després en la història del clavegueram de Barcelona i, per tant, en la qualitat de vida dels seus habitants, ja que es va reduir la incidència de moltes malalties que es transmeten a través de les aigües residuals.

En aquesta visita, us proposem baixar a la Barcelona subterrània per veure l’interior de les clavegueres. Volem mostrar-vos l’estructura de la xarxa i reflexionar sobre la gestió de l’aigua a la ciutat.

Visita a un tram del clavegueram de Barcelona per conèixer l’estructura de la xarxa i el seu funcionament. Amb el suport de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult i públic familiar
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Notícia
Foto: ACN

Foto: ACN

El protocol estableix accions concretes d’estalvi d’aigua potable en serveis o activitats amb l’objectiu de reduir el consum habitual d’aigua un 5% en l’ús domiciliari, comercial, industrial i altres usos recreatius i un 30% en l’ús recreatiu que impliqui reg.

Acte
10/11/2022 - 09:00
Carrer de Montalegre, 6. Barcelona (Aula Magna, Facultat de Geografia i Història de la UB)
Article

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Butlletí