Èxit de participació a la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat, a Mollet

Font: Ajuntament de Mollet

27/03/2020 - 10:00

Prop de 700 persones han participat a la darrera festa de l’arbre que enguany, a part de la tradicional plantada d’arbres, també ha acollit tallers de construcció de caixes niu i identificació d’ocells amb l’objectiu de fer pedagogia i difusió de la biodiversitat que existeix a la nostra ciutat. Amb aquesta edició, ja són 30 els anys que l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural organitzen aquesta festa per donar a conèixer a la ciutadania i fer-la copartícep d’aquelles actuacions que es porten a terme als espais verds de Mollet per afavorir la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat.

Al llarg de la jornada, es van plantar un total de 650 arbustos i uns 50 arbres d’espècies autòctones i es van alliberar 4 eriçons per tal que visquin al Parc dels Pinetons. La brigada de jardineria vetllarà pel manteniment necessari dels arbres i arbustos plantats.

Així mateix, es van construir 30 caixes niu per a d’ocells insectívors de les quals, 23 s’han instal·lat als Pinetons i 7 a Can Mulà. 

Pel que fa als tallers de reconeixement d’animals, es van poder veure, eriçons, òlibes, gripaus i es van observar més de 25 espècies en llibertat al parc, com ara el Tallarol capnegre i el de casquet, el Mosquiter comú, la Conxa fumada, el Pit-roig, la Garsa, la Cadernera, el Raspinell, la Tórtora turca, el Raspinell  o el Pardal comú, el que va comportar una experiència única ja que no és gens habitual veure tantes espècies en un mateix espai tant a prop de la ciutat i en tant poc temps.

Tot plegat posa de manifest la gran biodiversitat del Pinetons com a bon indicador de Mollet com a ciutat saludable.   

Com es tradicional, en acabar totes les activitats, hi va haver un esmorzar popular en el que es van repartir 540 entrepans.


 

Relacionats

Notícia

El projecte Circular B30 fa de l’eix Mollet-Cerdanyola un referent per avançar en recerca i innovació cap a l’objectiu de residu zero al territori. La iniciativa ha permès articular una xarxa de laboratoris a la UAB, Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès perquè universitats, centres de recerca, administracions, empreses i ciutadania treballin plegats en projectes innovadors en matèria de sostenibilitat

Butlletí