L’Ajuntament de Barcelona signa un acord amb Endesa per impulsar la mobilitat elèctrica

Font: Marta Montal (bcn.cat)
15/09/2014 - 00:00

 

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller delegat d'Endesa, Andrea Brentan, han signat un acord de col·laboració per ‘impulsar noves formes de gestió energètica basades en l'electrificació eficient de la demanda'.

L'acord fa referència a matèries com la mobilitat elèctrica, l'eficiència energètica i la resiliència elèctrica.

El conveni centra part dels seus esforços a desplegar una xarxa que permeti carregar els vehicles elèctrics en només 20 minuts, i promou l'electrificació del transport públic.

L'acord de col·laboració té una durada inicial d'un any, que podrà prorrogar-se un any més, per preparar el model energètic del futur a la ciutat.

L'alcalde ha destacat "la importància d'aquest conveni en el treball de la ciutat per generar un nou model de creixement econòmic basat en la tecnologia, la innovació urbana i els serveis avançats". Per a Trias, l'acord amb Endesa representa "un exemple de partenariat públic-privat que serà clau per avançar conjuntament en àmbits com l'eficiència energètica, la mobilitat elèctrica i la resiliència".

Per la seva banda, Andrea Brentan ha subratllat la importància de l'acord, i ha destacat que la companyia, que és referent tecnològic i d'innovació, aportarà el seu coneixement sobre solucions per a ciutats intel·ligents, així com la seva experiència, resultats i casos d'èxit reals implantats a tot el món.

Aquest conveni busca, a més, segons el consistori 'contribuir a col·locar Barcelona en l'avantguarda internacional en matèria d'innovació, com una smartcity de referència en el món'. En aquest sentit, cal destacar que recentment, Barcelona ha estat nomenada per la Comissió Europea Capital Europea de la Innovació.

Projectes d'innovació d'Endesa a Barcelona

Endesa i l'Ajuntament de Barcelona han mantingut una estreta col·laboració des de fa anys i prova d'això són els nombrosos projectes que s'han desenvolupat en matèria d'innovació energètica.

En mobilitat elèctrica destaca, per exemple, que Endesa va instal·lar el 2011 un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics d'accés públic, convertint a Barcelona en la primera ciutat espanyola amb aquest servei.

També es va triar la capital catalana per desenvolupar el projecte Smartcity BCN, amb el qual es van desplegar iniciatives d'Endesa en matèria de telegestió, vehicle elèctric, enllumenat eficient, monitorització i incorporació de la xarxa d'energies renovables i microgrids, entre d'altres.

A més, Endesa té una relació històrica de col·laboració amb l'IREC, l' Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya, que ha permès desenvolupar, per exemple, carregadors bidireccionals per a vehicles elèctrics (V2G) o sistemes pioners d'eficiència energètica basats en tecnologia machine to machine (internet de les coses).

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí