Santa Perpètua de Mogoda reafirma l'aposta per la mobilitat elèctrica

23/12/2016 - 12:05

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà la seva aposta per la mobilitat elèctrica i afrontarà nous reptes en aquest camp en els àmbits ciutadà, empresarial i de la formació i l'ocupació.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà la seva aposta per la mobilitat elèctrica i afrontarà nous reptes en aquest camp, segons va avançar l'alcaldessa, Isabel Garcia, dimecres 14 de desembre a la tarda durant la jornada de presentació dels resultats del projecte Riera de Caldes: Impuls al Vehicle Elèctric. Un salt endavant dels recursos formatius del CREVE, promoure infraestructures de càrrega, donar més visibilitat a l'ElectroCat, la promoció de la mobilitat elèctrica centrada a les empreses i la mobilitat laboral i generar experiències pilot en mobilitat sostenible són alguns de les línies que continuarà treballant el consistori en el marc d'aquest projecte.

La jornada va comptar amb la participació del director tècnic de l'Associació Espanyola de Desenvolupament del Vehicle Elèctric (AEDIVE), Rafael del Río, i va constar de dues parts; una primera de cafè-tertúlia, amb especialistes en mobilitat elèctrica; i una segona en la qual es van presentar els resultats del projecte i on alguns dels participants del programa 5.000 km Electric Experiences van compartir la seva experiència conduint un vehicle elèctric, que tots van qualificar de positiva. L'autonomia de les bateries i la implantació de nous punts de càrrega van ser alguns dels reptes pendents que van assenyalar els participants.

Per la seva part, el cap de Projectes de Cooperació Territorial de la Regidoria de Desenvolupament Local, Eduard Jiménez, va presentar els resultats del projecte entre els quals va destacar la participació de vuit centres a la tercera edició de l'ElectroCat, l'elaboració de dues orientacions curriculars relacionades amb el vehicle elèctric, onze accions de formació a diferents col·lectius, a les quals han participat 155 persones, amb un total global de 10.055 hores de formació.

Pel que fa al projecte 5.000 quilòmetres, Jiménez va explicar que 208 persones s'han inscrit a l'experiència, de les quals 87 ja han realitzat la sessió formativa de bateig i 52 han provat els vehicles, amb un recorregut total de 10.100 quilòmetres. També va fer públiques dades de monitorització de l'experiència elèctrica, amb l'avaluació de 42 de les experiències, amb un total de 8.511 quilòmetres. Les dades apunten a una reducció d'una tona i mitja de CO2 i un estalvi econòmic de 480 euros.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va assistir a la jornada i es va mostrar molt satisfeta amb els resultats presentats. “Són petits granets de sorra que fan que anem complint l'objectiu que ens hem marcat, que és fer més sostenibles els nostres municipis, en la mesura de les nostres possibilitats, i fer ciutats més còmodes i agradables i amb més qualitat de vida sense soroll i sense contaminació”, va manifestar. També va voler agrair la col·laboració i implicació d'institucions, empreses, concessionaris i persones que a títol particular participen en el projecte de mobilitat elèctrica, sense les quals aquest no seria possible.

Respecte les valoracions realitzades per les persones participants al programa 5.000 km, l'alcaldessa va detallar que havien estat bones i va afegir que “no m'atreviria a dir que han sorgit grans problemes, en tot cas tothom ha coincidit que cal un canvi de xip i un procés d'adaptació, però la veritat és que han sortit molt contents amb l'experiència a nivell particular com empresarial”. En aquest sentit, va destacar l'aportació d'un representant d'aquest últim sector, que va comentar que l'estalvi econòmic que els suposa un vehicle elèctric respecte un de combustió els hi permet pagar el renting.

L'alcaldessa també va explicar que el Consistori està en converses amb l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i la Generalitat per instal·lar un punt de càrrega semirràpida al municipi de cara a l'any vinent. “Tot i així, hem de ser proporcionats, ens hem d'adaptar a les necessitats reals, però també és veritat que si estem promocionant el vehicle elèctric, hem de facilitar a les persones que els puguin carregar amb tranquil·litat i sense problemes”, va indicar. També va avançar que s'estan mantenint “contactes amb superfícies comercials, amb espais de concurrència pública, per tal que mentre s'està fent qualsevol activitat es pugui estar carregant el vehicle”.

Pel que fa a la formació, Isabel Garcia va insistir un cop més en la importància de la formació i va destacar la tasca que s'està realitzant al CREVE. “Continuarem amb la línia de formació, perquè aquest projecte no es limita a la promoció del vehicle elèctric, si no que també té l'objectiu de reduir les taxes d'atur amb la incorporació i preparació de nous perfils professionals”, va indicar.

Durant la jornada, el director tècnic de l'Associació Espanyola de Desenvolupament del Vehicle Elèctric (AEDIVE), Rafael del Río, va mostrar el seu interès pel projecte i va lloar les accions dutes a terme. L'alcaldessa va agraït la seva visita i les paraules de reconeixement que ens “indiquen que anem pel bon camí”.

En finalitzar l'acte, l'alcaldessa va fer entrega de les claus a cinc nous participants al programa 5.000 quilòmetres.

Les incripcions al programa 5.000 km Elèctric experiencies es tanquen amb 208 sol·licituds

Un total de 208 persones han presentat sol·licitud per participar al programa 5.000 km Elèctric Experiences que lidera l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc de l’Associació de Municipis de l’Eix de la riera de Caldes (AMERC). Les inscripcions es van tancar aquest dimecres 30 de novembre. La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que les previsions apuntaven a la participació d'un centenar de persones al programa i que l'èxit d'inscripcions ha estat tant elevat que es donarà resposta a totes les peticions de manera que els préstecs de vehicles elèctrics s’allargaran fins al mes de març de 2017.

Des de l'inici del programa el mes de juny, 33 persones ja han provat algun vehicle i s'ha superat la xifra inicial prevista perquè s'han fet aproximadament 5.300 quilòmetres. La propera fita s'estableix en 10.000 quilòmetres, tot i que Desenvolupament Local indica que si les 208 persones proven un vehicle es podria arribar als 25.000 km.

La Regidoria disposa de cinc bicicletes, dues motos, quatre turismes i quatre furgonetes o vehicles industrials cedits per diverses empreses que han apostat per l’electricitat com a energia per als seus motors. L’Ajuntament gestiona directament cinc vehicles Nissan, dos Renault i les bicis d’Ualk, fet que permetrà agilitzar la llista d’espera.

D’altra banda, es va celebrar un nou bateig elèctric que consisteix en un acte formatiu i informatiu, en el qual van participar 17 persones, que podran provar els vehicles en les properes setmanes. L'acte es divideix en tres parts. La primera és d’explicació del programa, els requisits obligatoris que s’han de complir i de signatura del compromís d’adhesió al programa on accepten que participen d’un experiència col·lectiva amb la finalitat de donar difusió del vehicle elèctric. També omplen una enquesta d’expectatives de l’experiència. La segona part, és més formativa, i serveix per explicar en què consisteix la mobilitat elèctrica, les característiques que té, els avantatges i inconvenients que es poden trobar, i es resolen els dubtes. Els més habituals són els referents a l’autonomia del vehicle i el funcionament de la càrrega. I la tercera part, és la de mostrar i lliurar els vehicles elèctrics.

Nou centres educatius participaran a la quarta edició de l'Electrocat

n total de nou equips participaran a la quarta edició del Campionat ElectroCat. L’objectiu és que alumnat de cicles formatius d’automoció dissenyin i construeixin un vehicle elèctric amb una base motriu comuna: motor, variador i bateries que els dóna l’organització. Els participants són el Centre d’Estudis Roca i el Centre d’Estudis Monlau de Barcelona, el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses, l’Escola Tècnica de Girona, l’Institut Palau Ausit de Ripollet, l’Institut Pere Martell de Tarragona, l’Institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat, l’Institut Castellarnau de Sabadell i el CREVE de Santa Perpètua. Els equips treballaran en el seu vehicle que haurà d’estar a punt el 3 de juny quan es presentaran davant del jurat.

L’ElectroCat està organitzat per l’Ajuntament en el marc de l’AMERC i compta amb el suport de la Generalitat, el Gremi de Reparació d’Automòbils de Sabadell i Comarca, la Fundació RACC, el Gremi del Motor de Barcelona i Província i les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transports.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí