Font: Mancomunitat la Plana [1]

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.
La Mancomunitat La Plana desplega una nova campanya amb l’objectiu de donar valor als residus i alinear-se amb el compromís de l’Agenda 2030, que recull els reptes i compromisos de caràcter ambiental, social i econòmic a escala mundial. Al mateix temps, valora tots els àmbits que s’ofereixen als 13 pobles mancomunats des de la Mancomunitat: recollida porta a porta, selecció de residus a la planta manual de triatge, tractament de les restes orgàniques per fer compost que tanca el cicle dels residus orgànics amb recursos propis, servei de deixalleria, educació ambiental, i neteja viària.
Amb motiu del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la nova marca ja és visible en la flota de 12 camions de recollida de diferents fraccions –orgànica, reciclables, resta, vidre, i andròmines i voluminosos, entre d’altres-. A més, també s’anirà difonent per xarxes socials i s’utilitzarà per fer sensibilització a partir del servei d’educació ambiental de l’ens.
#FemFutur [2], la nova marca per al residus és visible en la flota de 12 camions de recollida de la #Mancomunitat [3].
— Mancomunitat La Plana (@Mancoplana) June 5, 2023 [5]
La campanya fa valer la feina ben feta pels ens mancomunats i la ciutadania que representa amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. pic.twitter.com/BzeydRDSTH [4]
L’educació ambiental, clau per fer futur
El servei d’educació ambiental de la Manco ofereix assessorament als 16 centres educatius dels pobles mancomunats, amb l’objectiu de seguir encarant un futur innovador i més resilient amb els recursos naturals.
El servei se centra principalment a dinamitzar propostes d’educació ambiental als centres d’educació infantil, de primària i de secundària, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius per donar continuïtat als projectes d’educació per a la sostenibilitat que porten a terme.
D’aquesta manera, s’ajuda a conscienciar de la importància de reduir i reutilitzar, més enllà de reciclar. Tenint en compte que el percentatge de recollida selectiva l’any 2022, globalment de la Manco, ha estat d’un 81,7% -molt superior al 46,6% registrat en l'àmbit català el 2021-, i un 72,8% de recuperació total.
Cada habitant de la Manco ha generat 1,06 kg/dia –per sota de la mitjana a Osona, 1,13 kg/hab/dia, i de Catalunya, amb 1,36 kg/hab/dia, l’any 2021.