Font: Ajuntament de Sant Feliu [1]

Una incidència tècnica en el sistema de videoacta va causar un endarreriment de 40 minuts en l'inici del Ple de febrer, celebrat ahir dijous, a la Sala de Plens.
Una incidència tècnica en el sistema de videoacta va causar un endarreriment de 40 minuts en l'inici del Ple de febrer, celebrat a la Sala de Plens. La sessió ordinària de febrer es va reprendre amb normalitat i va seguir l'ordre del dia establert amb el nou contracte de neteja, l'estat de la qüestió del Complex i el canvi de nom del carrer Vidal i Ribas, com a principals punts de debat.
El punt d'inici va ser el minut de silenci habitual en rebuig a la violència masclista i per expressar la seva solidaritat amb les víctimes i es va prosseguir amb l'adhesió al manifest del Dia Internacional de la Dona del Consell de Dones, a càrrec de l'Associació de persones amb discapacitat física de Sant Feliu) i al manifest del Consell Nacional LGBTI de Catalunya pel dia internacional contra la LGBTI-fòbia, en un punt defensat per l'entat Tiresias. També es van aprovar els 4 dictàmens exposats pels representants del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, en un missatge clar front l'edatisme i la vulneració de drets de les persones grans.
El Ple va aprovar la contracta de gestió del servei de recollida i transport dels residus municipals domiciliaris, gestió de la deixalleria municipal i de la neteja viària, amb els vots favorables de l'equip de govern, el que esdevé donar llum verda al contracte més important de l'Ajuntament per volum i cost.
L'expedient de contractació es va aprovar mitjançant procediment obert i tramitació ordinària per un pressupost de licitació estimat de 64.490.952,41 euros i una durada de 8 anys amb data d'inici 1 de juliol d'aquest any. Va defensar la proposta d'aprovació el sisè tinent d'Alcaldia i regidor d'Espai Públic, Quim Carcereny, qui va manifestar la voluntat del Consistori d'arribar al 55% de percentatge de recollida selectiva. "Ara estem al 38,4% i aquest contracte, amb la modernització de l'equipament que comporta, ens ho ha de permetre", reblava. Per fer-ho possible es destinarà un 1% a campanyes de sensibilització a la ciutadania, i s'implantaran mesures que es concretaran més endavant per "premiar als que millor reciclin", completava el primer tinent d'Alcaldia, Javier Molina. Com aconseguir arribar al 55% de recollida selectiva va centrar part del debat que es va propiciar des de l'oposició, sobretot des d'ERC i En Comú Podem.
El Complex, de nou a debat
El Complex també va tenir el seu protagonisme en el Ple. Es va desestimar definitivament el recurs de reposició presentat pel Club Natació Sant Feliu el 2023 contra l'aprovació definitiva de la liquidació del contracte administratiu de gestió de serveis públics del Complex. També es va adonar de l'acord aprovat en Junta de Govern Local de 30 de gener de 2025 per aprovar la bestreta del préstec reintegrable del període de gener de 2025 per garantir la prestació del servei públic del mateix equipament esportiu. Tot i els acords, la situació del Complex mereix un debat i seguiment específic, com es va demanar des de l'oposició.
Escola Bressol Fàbregas i canvi de nom del carrer Vidal i Ribas
Un dels punts que també es va portar a votació i es va aprovar va ser el del projecte d'adequació de la refrigeració de l'edifici de l'Escola Bressol Fàbregas, amb un període d'execució de 4 mesos. Si aquest punt va gaudir de consens la polèmica va reaparèixer just abans de finalitzar, en tractar-se com a punt d'urgència a petició d'alcaldia, l'aprovació del procediment pel canvi de nom del carrer de Vidal i Ribas. Com va defensar l'alcaldessa, "el carrer Vidal i Ribas porta el nom d'una figura vinculada a un empresari participant en el tràfic d'esclaus a Catalunya durant el segle XIX i és per aquest motiu, i en resposta a la voluntat d'aquesta alcaldia de promoure noms que representin millor els valors de la nostra ciutat, es considera necessari iniciar el procés per canviar el nom d'aquest carrer". El regidor d'Esquerra Oriol Bossa va votar a favor i va proposar que la "Comissió de nomenclàtor" escollís tres noms perquè la ciutadania finalment decidís el guanyador en una consulta popular. El regidor de Vox, Jordi Rangel, va criticar "canviar el nom d'un carrer que la majoria de la ciutadania no sap qui és ni què feia, pels diners també que pot suposar al Consistori". L'alcaldessa responia en primera persona: "Com deia Maria Aurèlia Capmany: 'La veritat si no s'explica no existeix".
En el torn de prec i preguntes es va posar èmfasi en el trencament de la vinculació del Barça i el femení del CBS, "que continuarà jugant a Sant Feliu", segons afirmà el regidor d'Esports, Iván Martín; la freqüència en la recollida de voluminosos després del canvi de model, o el Pla de Mobilitat, que ara es troba en procés de participació ciutadana. Després de tres hores, el Ple finalitzava a dos quarts de deu.