40 anys d’educació ambiental, en un llibre

12/04/2017 - 16:17

El llibre 'Educació ambiental. D'on venim? Cap on anem?' és una revisió de l'estat de l'educació ambiental després de 40 anys de pràctica efectiva. En aquest temps, la societat ha evolucionat extraordinàriament, i la percepció i la gestió del medi ambient s'han transformat de forma excepcional. La publicació fa una mirada crítica i una reflexió profunda per extreure coneixement del camí recorregut i actuar amb més responsabilitat i saviesa en el futur.

La publicació és, també, una commemoració de diverses efemèrides: el 40è aniversari de l'Itinerari del bosc de Santiga, que va introduir l'educació ambiental al país, el 30è aniversari de la Societat Catalana d'Educació Ambiental i, finalment, el motiu que inspira el llibre: l'edició, el 1983, del número 6 de la col·lecció Quaderns d'Ecologia Aplicada, que incorporava l'article del Dr. Jaume Terradas que posava les bases conceptuals de la disciplina.

El llibre ha estat promogut i coordinat per l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental i editat i publicat per la Diputació de Barcelona.

Es pot adquiriri a la llibreria de la Diputació de Barcelona.

Per presentar el llibre i poder debatre amb els autors s'ha convocat la jornada amb el mateix títol el 8 de juny a Barcelona. Inscripcions ja obertes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Butlletí