Índia serà l'amfitrió del Dia Mundial del Medi Ambient 2018

Font: ONU

08/03/2018 - 21:15

Aquest any, el món s'unirà per combatre la contaminació per plàstics d'un sol ús sota el lema "Un planeta # SenseContaminació per plástics".

La Índia acollirà les celebracions globals del Dia del Medi Ambient, el 5 de juny del 2018, sota el lema "Un planeta # SenseContaminació per plástics".

La campanya insta els governs, la indústria, les comunitats i les persones a unir-se per reduir urgentment la producció i l'ús excessiu de plàstics d'un sol ús que contaminen els nostres oceans, danyen la vida marina i amenacen la salut humana.

El Dr. Harsh Vardhan, ministre de Medi Ambient, Boscos i Canvi Climàtic de l'Índia, i Erik Solheim, Secretari General Adjunt de les Nacions Unides i director executiu d'ONU Medi Ambient, van fer l'anunci a Nova Delhi.

 "Índia està entusiasmada d'organitzar el Dia Mundial del Medi Ambient aquest any. La filosofia i l'estil de vida del nostre país està històricament arrelat al concepte de coexistència amb la natura. Estem compromesos a fer del planeta Terra un lloc més net i verd" , va dir el Dr. Vardhan.

"Si tots i cada un de nosaltres fem almenys una bona acció cada dia com a part de la nostra 'responsabilitat social verd', hi haurà milions de bones obres verds cada dia al planeta", va afegir.

El govern de l'Índia s'ha compromès a organitzar i promoure les celebracions del Dia Mundial del Medi Ambient a través d'activitats i esdeveniments que generin gran interès i participació pública. Amb campanyes de neteja de plàstics en àrees públiques, reserves nacionals i platges, Índia liderarà aquesta iniciativa donant un exemple al món.

Dades de la contaminació per plàstics:

- Cada any, el món fa servir 500.000.000.000 de bosses de plàstic

- Cada any, almenys 8 milions de tones de plàstic acaben en els oceans, l'equivalent a la descàrrega d'un camió d'escombraries cada minut.

- En l'última dècada, produïm més plàstic que en tot el segle passat.

- 50% del plàstic que fem servir és d'un sol ús .

- Vam comprar 1 milió d'ampolles de plàstic per minut.

- El plàstic constitueix el 10% de tots els residus que generem.

"L'Índia serà un gran amfitrió de les celebracions del Dia Mundial del Medi Ambient de 2018", va dir Erik Solheim.

"El país ha demostrat un gran lideratge global enfront del canvi climàtic i la necessitat de migrar a una economia baixa en carboni, i ara ajudarà a impulsar una major acció contra la contaminació per plàstics. Aquesta és una emergència global que afecta tots els aspectes de les nostres vides, incloent l'aigua que bevem i el menjar que mengem. Està destruint les nostres platges i oceans. Índia ara liderarà l'impuls per salvar els nostres oceans i el nostre planeta de la contaminació per plàstics ", ha afegit Solheim.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un esdeveniment global liderat per ONU Medi Ambient que se celebra cada 5 de juny a milers de comunitats de tot el món.

Des dels seus inicis, el 1972, ha crescut fins a esdevenir una plataforma global d'abast públic, àmpliament replicada arreu del món.

Per sobre de tot, el Dia Mundial del Medi Ambient és un dia perquè tots s'apropiïn de la natura que els envolta i participin activament en la protecció de la Terra.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
El dia 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient dedicat enguany a la lluita contra els plàstics als oceans

Els residus que s’abandonen en el nostre litoral i a les nostres platges poden danyar el medi ambient durant molt temps. Entre tots, hem de protegir les nostres costes.

Article

Voleu saber com descobrir què ha menjat un depredador a partir d’una egagròpila? O com és una cova per dins i quins animals hi viuen? Aquesta nova exposició permanent apropa amb rigor la ciència a petits i grans alhora que els desperta la curiositat per investigar i explorar la natura com si fos un tresor.

Dirigida a un públic familiar, especialment als més menuts de casa, “Tu investigues!” té un format molt escenogràfic en què es recreen milers de papallones fent un núvol en un prat, un riu interactiu amb amfibis, ratpenats amagats en una cova i un bosc ple de ratolins. Aquests quatre àmbits conformen les quatre àrees d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers (papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers) i durant la visita es podran descobrir els secrets que amaguen aquests animals.

Article

S’ha publicat l’Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa de l’any 2018. Aquest document d’edició anual, finançat per la Diputació de Girona, ha estat redactat per tècnics del Consorci SIGMA i recull un seguit d’indicadors d’interès general relatius a la sostenibilitat de la comarca.

Butlletí