Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. És una Setmana Europea per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Enguany la Setmana se celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2016. En cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. El dissabte 19 de novembre de 2016 es celebrarà el dia temàtic de la prevenció de residus d’envasos a tot Europa. A Catalunya es promouran activitats com per exemple tallers d’ecodisseny d’envasos, accions per promoure els envasos reutilitzables, accions per evitar el sobreenvasat, campanya de promoció de l’ús d’envàs porta-viandes a l’escola i a la feina, berenars o festes sense envasos d’un sol ús, etc.

Amb aquest especial, Sostenible.cat i la Xarxa donem suport a les accions del món local durant la setmana i a difondre accions per reduir els residus.

Article

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) tiraran endavant aquest estiu una campanya per conscienciar la ciutadania contra el malbaratament alimentari, amb la col·laboració dels restauradors de la comarca.

Article

Èxit de la campanya que l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb col·laboració de Rezero - Fundació Prevenció Residus, va engegar el passat mes de juny contra la prevenció de residus al nostre municipi.

Article

Enguany l’eslògan del Dia Temàtic de la prevenció, “Donem-li una nova vida!”, fa referència al concepte d’allargar la vida útil dels productes, per portar a la pràctica el concepte d’economia circular en el nostre dia a dia.

Article

S'està lliurant als restaurants carmanyoles compostables per oferir als seus clients que s'enduguin el menjar emplatat que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar.

Notícia

Aquest és un pla que s’ha de començar a implantar aquest 2017 i que té com a fita, de cara al 2020, aconseguir que la generació anual de residus de la capital de l’Anoia es redueixi en 1.400 tones respecte el volum actual.

Notícia

L’empresa Caprabo ha resultat premiada pel jurat en la categoria “Empresa” per la campanya “Jo em comprometo!”. Han quedat finalistes del premi el rubinenc Javier Ruiz Rojas i l’escola verda Lluçanès. Tots tres projectes van participar a la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre el 19 i 27 de novembre de 2016