Ana Villagordo

Ambientòloga, especialitzada en comunicació i ecodisseny. anavillagordo.com

Càrrec: 
Ambientòloga, especialitzada en comunicació i ecodisseny. anavillagordo.com

Darreres aportacions

Alguns dels membres de la Taula a la festa del Pacte pel Clima de Viladecans.

Viladecans treballa des de fa anys per fer front el canvi climàtic i disposa del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) amb gairebé 90 accions per reduir les emissions i per adaptar-se als efectes del canvi climàtic. El 2019, davant les evidències de la gravetat de la crisi climàtica, el Ple Municipal va aprovar la Declaració local d'Emergència Climàtica cridant a la implicació dels agents locals a través del Pacte pel Clima.

Decréixer també porta associat uns quants ‘més’ com viure més lent, amb més temps lliure, de manera més conscient, més aprop de les persones que t’envolten... No es tracta, doncs, obsessionar-se amb la paraula: créixer o decréixer. Es tracta de qüestionar el model actual basat en un creixement il·limitat que resulta inviable i que ens ha portat a un possible col·lapse que condiciona de manera irreversible el nostre futur i present.

Quan ens n’adonem ens haurem transformat en una societat supervivent, reactiva i sense cap tipus de control i capacitat de decidir com pot i vol viure.