Reus destina 100.000 euros a l’any per netejar pintades

24/09/2016 - 11:59

Cada any es netegen a la ciutat uns 3.000m2 de pintades i grafits. L’any passat se’n van netejar 2.922. Enguany, fins al mes de maig, s’han netejat 1.111m2.

L’Ajuntament de Reus destina anualment 98.122,10 euros del contracte de neteja viària i recollida de residus a l’equip de neteja de pintades en mobiliari urbà i en edificis públics i amb interès històric i artístic de la ciutat.

Els equips de neteja intervenen principalment en parets d’immobles municipals, tot i que també s’actua quan els actes vandàlics afecten edificis amb valor patrimonial com ha estat del cas de la façana i la porta de fusta principal de la prioral de Sant Pere, la façana lateral del pavelló antituberculós —seu de l’Oficina Turisme, al carrer Sant Joan—, i diverses façanes de cases modernistes dels carrers de Llovera i de Monterols.

El servei de neteja disposa d’equips específics segons el tipus de superfície en el que s’ha d’actuar: hidronetejadors d’alta pressió amb aigua calenta i hidroarenadors amb sorra fina per a les superfícies més poroses.

L’Ordenança de Civisme de l’Ajuntament de Reus estableix com a infracció greu fer “qualsevol tipus de grafit, pintada, taca, gargot, escrit, inscripció o grafisme” en edificis públics o privats sense l’autorització de la propietat. La sanció per als responsables pot ser de fins a 1.200 euros. En el cas de tractar-se d’edificis catalogats o protegits, la infracció es considera molt greu i la sanció pot ser de fins a 2.400 euros.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
L’Ajuntament de Mollet i la Plataforma Aprofitem els Aliments esdevenen finalistes

Tots tres projectes amb activitats desenvolupades durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024.

Notícia

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una nova campanya informativa sota el lema “A Reus, qui més recicla, menys paga”, amb l’objectiu de donar a conèixer la bonificació de la taxa de recollida d’escombraries per a les persones que facin ús de les deixalleries municipals, tant fixa com mòbil.

Notícia

El passat 7 d’abril va començar la recollida de residus porta a porta al barri Montserrat de Reus, un pas endavant en l’estratègia per millorar els índexs de separació de residus a la ciutat.

Butlletí