Parets disposa de vuit nous contenidors per al reciclatge d’oli usat

10/10/2016 - 09:11

Un litre d'oli de cuina usat vessat a l'aigüera pot contaminar al voltant d'un milió de litres d'aigua i dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes.

Amb aquest increment de contenidors, l'Ajuntament vol facilitar a la ciutadania la disposició de punts propers per a la recollida de l'oli usat i fomentar la seva recollida i reciclatge.

El regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Francesc Juzgado explicava l’objectiu d’aquesta acció: “l'Ajuntament vol promoure el reciclatge d’oli usat i sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes de la importància de reaprofitar aquest element que es pot convertir, entre d'altres, en biocombustible per a motors dièsel, sabó, vernís per a fustes, abonament o lubrificants”.

Als contenidors s'hi podran dipositar tant els olis domèstics -de cuina- com els de les llaunes o envasos de conserves sense restes sòlides. No s'hi podran dipositar ni els olis de motor ni els olis de cuina que estiguin barrejats amb altres productes. 

Per dipositar l'oli als contenidors caldrà recollir-lo en ampolles de plàstic reutilitzades de begudes, d'aliments, o en bidons, prèviament filtrat d' impureses sòlides. L'oli no podrà estar barrejat amb cap altre residu líquid, com ara detergents o lleixius.

La ubicació prevista per als 8 contenidors serà la següent:

- al Camp de les Peces
- a la benzinera de l'Av. Catalunya
- a l'avinguda de la Pedra del Diable, -a l'establiment Superservis-
- al carrer de Butjosa davant la plaça de la Salut
- al carrer de Prat de la Riba amb la plaça Berenguer
- al carrer de Mossèn Jaume Urgell
- al carrer Bruc, prop de l'equipament de l'Asoveen
- al carrer de Nostra Sra. De Montserrat

La instal·lació dels nous contenidors és fruit del conveni signat amb l'empresa Servicio de Reciclaje Biotur, SL., per un període de dos anys.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí