Alumnes de Sant Adrià de Besòs planten espècies dunars a la platja

07/02/2017 - 10:05

L'objectiu de  la iniciativa és dur a terme el seguiment i la conservació de la barra de sorra de la platja de Sant Adrià, un petit ecosistema dunar en desenvolupament.

 

Aquest curs escolar 75 alumnes de 4t d'ESO de l'escola Amor de Déu, amb la col·laboració de l'AMB i l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs, han iniciat un projecte participatiu a la desembocadura del riu Besòs.

Amb aquest projecte els alumnes descobreixen els valors naturals de l'espai, la seva evolució al llarg de la història i la importància dels ecosistemes dunars per a la biodiversitat i per a la conservació de la platja. Una de les actuacions és la plantació d'espècies pròpies d'aquest ambient, com Passacamins marí (Polygonum maritimum) i Agropir mediterrani (Elymus fractus), per ajudar a la consolidació de la duna. D'aquesta manera estudien les característiques físiques de la barra de sorra, així com la flora present i l'evolució de la nova plantació. Amb el recull d'aquestes dades i de fotografies s'iniciarà un registre per analitzar l'evolució de la barra en el temps, els efectes dels temporals o l'ús públic.

El projecte també inclou la difusió per part dels alumnes de la importància de conservar aquest espai. En aquest sentit està previst que els alumnes realitzin sessions informatives adreçades a les famílies del centre i a tot el municipi.

Aquest projecte basat en la metodologia aprenentatge servei, forma part dels projectes participatius als parcs i platges metropolitans, que pretenen posar en valor aquests espais públics i promoure'n la conservació i l'acció en el territori proper.  


 

Relacionats

Article

Alcaldesses i alcaldes de l’Eix Besòs inauguren una mostra fotogràfica al parc fluvial del riu. L’exposició ‘Besòs 2017: un aixecament fotogràfic’, és obra de Manuel Laguillo. Així, la llera del Besòs es posiciona com un element de cohesió dels 98 barris que agrupa l’Eix

Article

Una vintena de persones varen participar el passat 16 de setembre en una jornada de voluntariat al riu Gurri a Vic organitzada per l'empresa DECATHLON fent tasques de millora i neteja de l'entorn. L'activitat, englovada en una acció més conjunta en diferents punts de la península ibèrica.

Notícia

Una quarantena de persones assisteixen a la inauguració de l’exposició itinerant “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”

Butlletí