Castelldefels continua reforçant la mobilitat en bicicleta

11/02/2017 - 11:41

El nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels augmenta significativament durant l'últim any. 

Aquest servei consisteix en una xarxa pública d'aparcaments segurs per a bicicletes que es distribueix pels diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El nombre d'usuaris de Bicibox a Castelldefels ha augmentat en gran mesura al llarg de l'últim any. Aquest servei consisteix en una xarxa pública d'aparcaments segurs per a bicicletes que es distribueix pels diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Castelldefels es troba dins aquest grup de ciutats que aposten per la mobilitat sostenible.

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Ramón Morera,  afirma que estem en un temps en el que el transport en vehicle privat cada vegada serà més complicat: “Des de l'equip de govern, estem molt preocupats pel canvi climàtic i la contaminació que generen els vehciles, i en aquest sentit volem afavorir que els ciutadans de Castelldefels utilitzin més la bicicleta. El BiciBox és un servei que et permet aparcar de forma segura. Depèn d'on deixem la bici, podria desaparèixer, i en aquest sentit el servei de Bicibox et dóna la garantia absoluta de protecció de la teva bicicleta quan estàs fora del teu domicili”.

Al llarg del passat any 2016, es van registrar 65 nous usuaris, suposant, en termes relatius, un increment del 26,3%. Pel que fa al número de bicicletes estacionades, se li van sumar un total de 757, que equivalen aun increment del 13,4%. El percentatge d'ocupació global, en canvi, es va mantenir en el 13%, sense patir cap alteració.

Morera comparteix l'alegria per l'increment de l'ús d'aquest servei, afirmant que "és una bona notícia per a tothom. Això vol dir que la gent utilitza més la bicicleta i que la guarda al BiciBox, i en relació amb això l'Ajuntament estem compromesos a ampliar-ne el servei". A més, convida als ciutadans i ciutadanes a que "entrin a BiciBox, vegin per Internet com és de fàcil utilitzar aquest servei, i que quan vagin en bicicleta per la ciutat sempre trobaran a prop un BiciBox on podran deixar-la de forma segura".

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per a condicionar els terrenys situats darrere de l'estació de tren, en una actuació concebuda amb la finalitat d'afavorir la mobilitat sostenible. 

Seguint amb les mesures pel foment de la mobilitat sostenible a Castelldefels, el govern municipal inicia un nou projecte que suposarà l'ampliació de l'actual aparcament situat darrere l'estació, i la construcció d'un tram de carril bici que connectarà amb el carrer Joanot Martorell i la Universitat Politèncica de Catalunya. Totes aquestes accions responen als objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura, elaborat l'any 2016 en un procés de participació ciutadana.

L'aparcament situat darrere l'estació de Renfe funciona com a intercanviador; és a dir, afavoreix que moltes persones accedeixin en el seu vehicle a l'estació per agafar un tren per desplaçar-se a altres municipis. Amb l'ampliació l'aparcament disposarà d'un total de 170 places.

La connexió del carril bici, per la seva banda, també compleix aquesta funció a favor d'una mobilitat millor i més sostenible, perquè afavorirà els desplaçaments en bicicleta, sobretot d'estudiants, ja que en la proximitat es troben tant el campus de la UPC com els instituts Josep Lluís Sert i Les Marines.

El projecte de remodelació d'aquest àmbit de darrere de l'estació, que actualment està en fase de recepció d'ofertes, inclou la construcció d'una vorera per millorar la seguretat dels vianants. És genera així un espai segur entre l'estació i l'accés a la UPC i l'institut.

El foment de la mobilitat sostenible és un dels objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura que el govern municipal va elaborar el 2016 mitjançant un procés de participació ciutadana.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

El desplegament del nou servei de bicicletes elèctriques compartides AMBici ha estat un èxit al Prat, amb més de 400 persones abonades durant el primer mes de funcionament.

Notícia

La xarxa connecta els principals punts d’interès d'Olesa de Montserrat a través de dos grans eixos.

Butlletí