Badalona assessora comerços i ciutadans per estalviar en el consum elèctric

09/02/2017 - 08:32

L’Ajuntament de Badalona, amb el suport de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), ha posat en marxa una campanya d’assessorament energètic dirigida a la ciutadania i als comerços. La finalitat de la iniciativa “#femBDNeficient, Vols estalviar a la factura de la llum?” és ajudar a entendre la factura elèctrica i proposar mesures encaminades a la rebaixa del consum, i l’estalvi econòmic.

 

Entendre i reduir la factura de la llum són els principals objectius de la campanya municipal “femBDNeficient”.

L’assessorament el portaran a terme 3 persones que han rebut formació específica en la matèria dins del marc del Pla d’ocupació municipal finançat per l’Ajuntament de Badalona.

La campanya d’assessorament, totalment gratuïta, vol conscienciar la ciutadania i els comerciants sobre la necessitat de fer un consum responsable i eficient de l’energia. Així, a partir de conèixer els conceptes inclosos a la factura de la llum i com es calculen, es pot analitzar la potència contractada i les possibilitats de reduir-la; oferir informació sobre les diferents tarifes; contractació en funció de les necessitats horàries i, en general, consells bàsics per reduir el consum.

#femBDNeficient, que tindrà una durada de 6 mesos, també donarà a conèixer el bo social i les condicions per accedir-hi.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha manifestat que “aquestes actuacions s’emmarquen en el compromís de l’Ajuntament de treballar per un nou model energètic que disminueixi el consum, augmenti l’eficiència i incorpori les energies renovables”. Per al regidor “qualsevol reducció del consum que fem és una contribució de la ciutat a la lluita contra el canvi climàtic”.

Els badalonins i les badalonines poden sol·licitar l’assessorament energètic al Departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Badalona situat a l’Edifici Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12). Es pot programar una cita prèvia, a través del web de l’Ajuntament, o bé trucant al telèfon 93 483 29 43. Així mateix per donar a conèixer aquest servei s’organitzaran trobades amb entitats, associacions de veïns i comerciants.

Lluita contra la pobresa energètica

Una altra línia d’actuació està relacionada amb la lluita contra la pobresa energètica conjuntament amb el projecte Àngels i està adreçada a les famílies vulnerables que no poden fer front al cost de la factura del llum.

En aquest sentit, en el moment que l’Ajuntament de Badalona detecta una família vulnerable a través de Serveis Socials, es fa una auditoria de l’habitatge amb l’objectiu de detectar les millores que es poden aplicar per reduir el consum elèctric. L’objectiu és ajustar el consum i la contractació elèctrica per tal que la família pugui obtenir el Bo social. Es compta amb un equip de 3 persones per dur a terme aquesta tasca provinents dels plans d’ocupació de l’IMPO.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Butlletí