Olesa aposta per l’energia renovable amb la instal·lació de calderes de biomassa a les escoles

09/02/2017 - 14:31

L’Ajuntament d’Olesa ha demanat a la Diputació de Barcelona una subvenció per instal·lar calderes de biomassa per escalfar l’aigua calenta i la calefacció de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Josep Ferrà i Esteva. Aquesta mesura, a part del benefici ambiental que representa, també permetrà abaratir-ne les despeses.

L’Ajuntament d’Olesa aposta per la instal·lació de calderes de biomassa als equipaments municipals, una nova font d’energia renovable que permetrà estalviar i també encaminar-se cap a un model més sostenible i respectuós amb el medi ambient. L’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona una subvenció per a instal·lar una caldera alimentada amb estella forestal a les escoles Mare de Déu de Montserrat i Josep Ferrà i Esteva. Amb aquesta caldera de biomassa se subministrarà calefacció i també escalfarà l’aigua sanitària. El projecte executiu de la seva instal·lació a l’escola Mare de Déu de Montserrat preveu un cost de 105 mil euros; i el de l’escola Josep Ferrà i Esteva, 102 mil euros.

Aquestes serien les dues primeres calderes de biomassa que s’instal·laran al municipi. Els principals arguments per substituir les calderes convencionals de gas per les de biomassa són, per una banda, l’estalvi que representa en la factura i, per l’altra, la reducció de les emissions de CO2.

Aquestes calderes de biomassa fan les funcions de les calderes tradicionals de gas, amb l’avantatge que utilitzen com a combustible una font d’energia renovable. Aquesta font d’energia és la biomassa, és a dir, les restes vegetals que s’obtenen quan es fan treballs per afavorir el creixement sostenible del bosc i prevenir incendis. També es poden reutilitzar com a biomassa les restes de l’esporga de l’arbrat urbà.


L’ús de la biomassa s’està implantant arreu d’Europa com una alternativa sòlida a les energies fòssils. L'ús de la biomassa forestal per a la producció d'energia tèrmica s'està implantant de forma generalitzada a tot Europa. 

L'augment dels preus dels combustibles fòssils, la necessitat de disminuir la dependència energètica exterior que tenen molts països i, en general, per tots els aspectes mediambientals positius que tenen les energies renovables (entre elles la biomassa), han facilitat que s'estiguin produint importants avanços tecnològics tant en la producció de la matèria primera com en les instal·lacions tèrmiques.

Utilitzar la biomassa forestal primària com a combustible genera importants beneficis ambientals socials i econòmics.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí