La deixalleria del Papiol oferirà un servei de vaixella reutilitzable

14/02/2017 - 08:49

Aquest servei s’oferirà des de la deixalleria municipal. Entrarà en funcionament quan s’hagi adjudicat el nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària.

Una gran novetat i millora per al Papiol serà la instauració d’un servei de lloguer i neteja de vaixella de porcellana.

Aquest tipus de servei té molt d’èxit als municipis on s’ofereix. Té com a finalitat principal la prevenció dels residus d’un sol ús que se solen generar en les festes: gots, plats i coberts de plàstic, per exemple. També propicia l’estalvi econòmic de la compra d’aquest material d’un sol ús, alhora que proporciona l’experiència de menjar en plats de porcellana i beure en gots de vidre, molt més agradable que fer-ho en recipients de plàstic. D’altra banda, el servei inclou la neteja del material llogat, amb la qual cosa també ens estalviarem de rentar plats. 

El servei serà econòmic. Llogar els plats, gots i coberts per a una festa de 200 comensals tindrà un cost d’uns 30 euros. Les entitats del Papiol tindran un 50 % de descompte quan lloguin material per a un mínim de 30 comensals. 

El nou contracte per a la recollida de residus urbans, deixalleria i neteja viària també inclou altres millores i novetats, com l’ampliació de l’horari d’obertura de la deixalleria municipal, que un cop s’hagi adjudicat el nou contracte, també obrirà els dilluns. 




 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Papiol

Relacionats

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

Dins els actes de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Martorell ha presentat, aquest dimecres a la Sala Muxart del Centre Cultural, el nou Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) 2023-2030

Butlletí