La Generalitat i els municipis catalans establiran compromisos per millorar la gestió dels residus

Font: ARC

22/02/2017 - 14:30

S'ha iniciat el procés per establir el "Compromís local per a la millora de la gestió dels residus", per arribar a assolir els objectius marcats per la Comissió Europea per al 2020.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els sistemes integrats de gestió d’envasos (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, ha iniciat el procés per establir el ‘Compromís local per a la millora de la gestió dels residus’.

L’Agència de Residus ha instat tots els municipis catalans a col·laborar en el procés de participació i anàlisi tècnica, i d'aquesta manera treballar conjuntament per assolir els objectius marcats per la Comissió Europea per al 2020 pel què fa a la gestió de residus municipals.

Es crearà una plataforma online d’innovació i intercanvi de coneixement en aquesta matèria

Aquest procés ha de culminar en la creació d'una plataforma online d’innovació i intercanvi de coneixement entre els municipis i els diferents agents del sector que proporcioni les eines per assolir els objectius fixats, i que es donarà a conèixer el proper 27 d’abril, en una jornada tècnica adreçada a tècnics municipals. I al final, es configurarà el compromís local.

El 'Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya' (PRECAT20) fa seus els ambiciosos objectius de gestió de residus municipals de la Comissió Europea, i fins i tot va més enllà en alguns aspectes. La nostra missió és contribuir a la mitigació del canvi climàtic, a la millora de la qualitat ambiental i a l’estalvi dels recursos. A més, el PRECAT20 recull també com a objectiu prioritari la reducció de la generació de residus de cara a 2020.

Aquestes fites han estat també assumides pels plans estratègics d'Ecoembes i Ecovidrio, i es farà necessària la implicació dels ens locals, tant a nivell tècnic, com normatiu i de comunicació i participació de la ciutadania, així com de la societat civil, les administracions i les empreses implicades en el sistemes de recollida actuals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El passat 12 de juny es va iniciar l’última ruta que culmina la recollida Porta a Porta, amb àrees d’aportació, a la comarca de l’Urgell, amb la incorporació de les darreres poblacions de la vall del Corb: Sant Martí de Riucorb, Nalec, Ciutadilla i Guimerà.

Notícia

L’AMB, en col·laboració amb els 8 ajuntaments metropolitans del litoral, ha posat en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, així com de manteniment, després de la revetlla de Sant Joan. S’han recollit un total de 25,5 tones de residus.

Article

Comencen les reunions informatives del nou sistema de recollida porta a porta a alguns barris de Viladecans.

Butlletí