Jornada: Causes i evidències del canvi climàtic, i impacte en el sector energètic

dimarts, 14 març, 2017 - 18:30 a dimecres, 15 març, 2017 - 19:59
Demarcació dels EIC de Girona
Geolocation

Organitzat per la Comissió de Jubilats i Prejubilats de la Demarcació de Girona

Ponent: Dr. Josep Calbó

El canvi climàtic contemporani, malgrat les opinions d'alguns polítics, és un fenomen observat científicament i inqüestionable. En aquesta conferència començarem per establir els factors que regulen  el clima de la Terra, i veurem com el canvi en alguns d'aquests factors pot modificar el clima. Així, es mostrarà que el canvi climàtic actual és degut en bona part a les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per part de les activitats humanes. Com a conseqüència, s'estan produint augments generals de la temperatura i canvis en altres variables climàtiques. Això tindrà impactes en molts sectors socioeconòmics. Les accions d'adaptació i mitigació també s'hauran d'emprendre des de molts i diversos sectors. Possiblement, el sector més involucrat en la mitigació del canvi climàtic serà el de l'energia. Per tant, també es repassarà quins poden ser els efectes del canvi climàtic en el sector energètic, i quina pot ser la contribució d'aquest sector a la mitigació del fenomen.

Dr. Josep Calbó i Angrill (Barcelona, 1965) és llicenciat en Ciències Físiques per la UB (1988) i doctor en Ciències per la UPC (1993). Ha estat investigador postdoctoral a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, USA), i investigador visitant en altres institucions dels Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda i Rússia. ÉS professor titular del Departament de Física de la Universitat de Girona. Ha estat director de l'Institut de Medi Ambient de la UdG (2000-2003), i ha dirigit el programa de doctorat i el màster en Medi Ambient. També ha exercit el càrrec de Vicerector de Recerca i Transferència (2008-2013).

És membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic a Catalunya, vocal del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya, i director de la revista Tethys, revista de meteorologia i climatologia de la Mediterrània. És membre de la Comissió Específica d'Avaluació en l'àmbit de Ciències, de AQU Catalunya.

Inscripcions a la Demarcació.

girona@eic.cat o bé trucant al 972 21 19 12

Organitza:

Enginyers Industrials de Catalunya (Demarcació de Girona)

C. Narcís Blanch, 39, 17003 Girona Tel. 972 21 19 12 - Fax 972 21 84 25


 

Categories: 
Canvi climàtic
Energia

Relacionats

Notícia

Comença la segona fase del pla Clima Escola Barcelona amb la climatització de 30 centres educatius i una inversió de 17,7 milions d’euros. Els treballs, finançats amb la recaptació de l’impost turístic, es faran al llarg de l’any 2025 i durant les vacances per minimitzar l’impacte en l’activitat docent. La primera fase, que ha beneficiat 24 escoles, es completarà aquest octubre.

Acte
27/11/2024 - 09:00
Sala Atri edifici 22@. Barcelona
Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Butlletí