Programa Voluntari de Compensació de GEH

24/03/2017 - 14:28

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic ha publicat el 20 de febrer del 2017 la nova convocatòria del Programa voluntari de compensació d'emissions de GEH. Aquesta és la segona convocatòria d'aquest Programa. A partir del 21 de febrer es poden presentar les sol·licituds.

Aquest programa va adreçat a entitats socials que portin a terme projectes de reducció d'emissions de GEH a Catalunya. Una vegada verificades aquestes reduccions d'emissions qualsevol organització les pot comprar per compensar les seves emissions no reduïdes.

Els projectes participants en el marc del Programa han de:

  1. Comportar una reducció d’emissions de GEH que sigui quantificable, verificable i permanent.
  2. Reduir les emissions generades pels sectors difusos (transport, habitatge, etc). Resten exclosos els projectes que tenen lloc a les instal·lacions subjectes al règim de comerç de drets d’emissió (generació d'electricitat, grans indústries, etc).
  3. Plantejar accions que vagin més enllà de l’estricte compliment de la normativa.
  4. Desenvolupar-se dins el territori de Catalunya.
  5. Tenir una dimensió mínima que en justifiqui el control i seguiment.
  6. Suportar l'estimació de la reducció d'emissions de GEH del projecte amb una metodologia de càlcul.

A continuació es pot consultar tota la informació de la convocatòria 2017 i del Programa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí