S'inaugura el primer mòdul solar EEPoint del Bages

Font:Diputació de Barcelona i Nació Digital

27/03/2017 - 15:04

L' EEPoint (Electric Energy Point)  és un mòdul fotovoltaic que genera energia elèctrica per a l'autoconsum i disposa de dues places d'aparcament equipades per a la càrrega de cotxes elèctrics, motocicletes, bicicletes o carrets de golf. 

El Golf La Roqueta -situat al terme municipal de Castellgalí- ha inaugurat el primer EEPoint (Electric Energy Point) del Bages, un mòdul fotovoltaic que genera energia elèctrica per a l'autoconsum. 

L'emplaçament -que ha estat construït per l'empresa bagenca Domini Ambiental- disposa de dues places d'aparcament equipades per a la càrrega de cotxes elèctrics, motocicletes, bicicletes o carrets de golf. També actuarà com a oficina de turisme per promoure el conjunt de rutes BTT del territori, esdevenint un punt de sortida o d'avituallament de rutes tals com l'Anella Verda, camí de Montserrat, la Ruta Ignasiana o la Via Blava del Llobregat, entre d'altres.

Aquest primer EEPoint disposa d'una coberta de 42 metres quadrats amb una inclinació òptima vers la posició del Sol, composta de 24 plaques fotovoltaiques de 250Wp cadascuna que li configuren una potència total instal·lada de 6.000Wp. Produeix 8.500 KWh/any, energia necessària per recórrer 40.000 km/any en un cotxe elèctric. L'estalvi en emissions de CO2 és de 3.500 kg/any.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí