Es celebra la segona edició de l'EcoFira de Calaf

12/04/2017 - 16:32

Per segon any consecutiu, Calaf s'ha convertit en la capital catalana de l'ecologia amb un aparador on s'hi podien trobar una seixantena d'expositors i una vintena d'activitats paral·leles. L'Ajuntament de Calaf treballa per posicionar l'EcoFira de Calaf com una referència entre els certàmens d'aquesta matèria.

Calaf ha celebrat el diumenge de rams, 9 d'abril, la segona EcoFira amb un nou èxit de visitants que durant tot el dia van recórrer la seixantena d'estands dedicats a productes i serveis ecològics. La jornada va començar de bon matí amb la recepció oficial de les autoritats a l'edifici consistorial, entre les quals hi havia diferents alcaldes i regidors de municipis de l'Alta Segarra. A més, es va comptar amb la presència del diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, que va proposar “compartir el projecte de l'EcoFira al territori fent activitats que es puguin allargar en el temps” i es va comprometre a “acompanyar i donar-hi suport” des de la corporació provincial. 

En acabat, la delegació política va fer oficial l'obertura de la mostra amb una passejada inaugural que va servir perquè poguessin visitar tota la mostra. Seguidament van assistir en algunes de les xerradescom la de Joan Teruel, gestor de recursos naturals, que va explicar què és una xiloteca. A més, en finalitzar la seva intervenció va lliurar la xiloteca de la Catalunya Central a l'alcalde de Calaf, Jordi Badia. La delegació també va presenciar la conferència del tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf, Marc Arenas, que va parlar de reciclatge i del nou sistema de recollida que s'implantarà a l'Alta Segarra, el porta a porta. 

Activitat comercial

El carrer Raval de Sant Jaume va ser, durant tot el dia, un bullici de gent que visitava la seixantena d'expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya. Els visitants van poder descobrir una gran diversitat de productes i serveis ecològics. Des de l'alimentació i la gastronomia, passant per les energies renovables, la bioconstrucció, l'aprofitament forestal, la calefacció ecològica i les bicicletes elèctriques, fins a temes de salut ambiental o assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient.

La proposta, organitzada per l'Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es va convertir en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La bona resposta de participants i visitants en aquesta segona edició consoliden aquesta aposta del consistori per promoure aquest sector i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient.

Una aposta encertada

La gastronomia ecològica es va convertir en un dels grans atractius de l'EcoFira. Van ser molts visitants els qui van aprofitar per fer el mos en un dels dos espais Eco Gastrònomics ubicats en dos punts estratègics de la fira. En cada un d'ells, condicionat amb taules i cadires, s'hi podien degustar diferents àpats ecològics i naturals acompanyats de cervesa i vi ecològics.

A més, moltes persones van aprofitar per endur-secap a casa els plats cuinats en aquestes parades.

Activitats paral·leles

A més dels expositors i l'àrea gastronòmica, els milers de visitants de l'EcoFira van participar en una vintena d'activitats paral·leles que es van programar durant tot el diumenge. Així, van veure com funciona la bioconstrucció amb tàpia i tovots o com es pugen els murs de pedra seca. A més, van poder prendre part en diferents tallers com el de recollida selectiva,de farmaciola natural, de cosmètica natural i de meteorologia. Les bicicletes elèctriques van ser un altre dels atractius ja que  qui volia les podia provar.

Els més petits van poder gaudir de diferents propostes pensades especialment per a ells. Un inflable dedicat al reciclatge, una atracció ecològica en forma de vaixell i dos espectacles amb una temàtica estretament vinculada amb la natura i el medi ambient. També es van poder embrutar les mans en els tallers d'artesania amb reciclatge i els d'eco cuina. 

L'espai de les ponències va ser un anar i venir de gent interessada en els diferents temes que s'hi tractaven com l'agricultura i l'apicultura ecològica, la salut i l'aigua de mar. 

L'EcoFira de Calaf va obsequiar als visitants amb una planta d'hort ecològica perquè la puguin fer créixer a casa.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La nova planta per a l'eliminació de nitrats a través compta amb un tractament biològic de doble etapa anaeròbia-aeròbia per corrent ascendent a l'interior d'uns reactors.

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Butlletí