La Diputació de Barcelona seleccionada per formar part del partenariat d’adaptació al canvi climàtic de l’Agenda Urbana de la Unió Europea

25/04/2017 - 12:53

L’Agenda Urbana Europea ser la contribució de la Uniço Europea al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i a l’Agenda 2030 que se’n deriva.

La Diputació de Barcelona ha estat escollida per formar part d’un dels dotze partenariats que desplegaran l’Agenda Urbana de la UE; en concret del que fa referència a l’adaptació al canvi climàtic, que estarà coordinat per la ciutat de Gènova.

L’Agenda Urbana es va aprovar el 30 de maig de 2016 en el Pacte d’Amsterdam, en el marc de la reunió informal dels ministres responsables de les qüestions urbanes de la UE, sota la Presidència dels Països Baixos de la UE. L’Agenda Urbana de la UE s’estructura en partenariats que estan constituïts per experts d’autoritats urbanes i regionals, dels Estats membres de la UE, de la Comissió Europea, del Parlament Europeu, del Comitè de les Regions i del Comitè Econòmic i Social Europeu, així com del Banc Europeu d’Inversions, i d’altres actors rellevants.

L’objectiu del partenariat d’adaptació al canvi climàtic és revisar l’eficiència i la coherència de les polítiques europees existents en la matèria, la legislació i els instruments; així com també estudiar l’adequació del finançament actual i, reforçar el coneixement i promoure les millors pràctiques i aprenentatges. El treball estarà orientat a formular unes orientacions polítiques, identificar les sinèrgies potencials entre els diversos programes de la UE i implicar a les ciutats.


 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
Notícia

L’objectiu és ajudar a reduir la calor per protegir la salut del veïnat davant els efectes del canvi climàtic. Els projectes es poden presentar fins al 14 de juliol i les propostes guanyadores es testaran el 2024.

Notícia

El document preveu les accions que el consistori ha d’aplicar fins al 2030 per afrontar la crisi climàtica.

Butlletí