Mollet estrena una comissaria de policia més sostenible

03/05/2017 - 07:50

La Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès es trasllada de l'avinguda Jaume I a un edifici més eficient, sostenible i modern. Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  

El nou espai té una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats repartits en tres plantes i s'ha concebut per donar un millor servei personalitzat a la ciutadania. 

L'edifici ha estat dissenyat per l'equip d'arquitectes Taller 9, format per Oriol Cosidó i Irene Marzo, i ha costat  2,5 milions d'euros. La Diputació de Barcelona ha finançat una part de les obres amb 500.000 euros.

L'immoble es presenta com un volum de formes rectangulars de tres plantes de gairebé 2.000 metres quadrats, mil més que l'antiga comissaria de l'avinguda Jaume I. Les façanes tenen un doble tancament i volen transmetre una imatge amable i oberta. I és que, segons ha explicat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, "l'objectiu principal és el de proximitat amb la ciutadania".

Un edifici ECO

La comissaria té tres plantes: a la baixa hi ha l'aparcament, les dependències tècniques i l'accés del personal; a la primera planta hi ha l'atenció al públic, les àrees tècnico-administratives i la zona de personal i a la segona planta hi ha les oficines de l'equipament. 

Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  Això, gràcies a les plaques solars tèrmiques, que generen aigua calenta. A més, una part de la coberta és vegetal i compta amb una capa de terra que permet tenir un millor comportament tèrmic i aprofitar l'aigua de la pluja. 



 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Butlletí