DIA MUNDIAL DELS OCEANS

dissabte, 8 juny, 2024 - 00:00 a 23:59

#DiaOceans

L'oceà cobreix més de 70% del planeta. És la nostra font de vida i suport de la humanitat i de tots els altres organismes de la terra.

N'és una prova que l'oceà produeix almenys el 50% de l'oxigen del planeta, acull la major part de la biodiversitat de la terra i és la principal font de proteïnes per a més de mil milions de persones a tot el món. A més, resulta clau per a la nostra economia, ja que s'estima que, per al 2030, hi haurà al voltant de 40 milions de treballadors en tot el sector relacionat amb els oceans.

Tot i això, malgrat tots els seus beneficis, necessita més suport que mai. Amb el 90% de les grans espècies marítimes de peixos minvades i el 50% dels esculls de corall destruïts, estem extraient més de l'oceà del que es pot reposar. Hem de treballar junts per crear un nou equilibri en què no esgotem tot allò que aquest ens ofereix, sinó que restaurem la seva vitalitat i li tornem una nova vida. 

Més informació

 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Notícia
8 de juny, Dia Mundial dels Oceans

Nascut l’abril de 1983, el Centre d'Estudis del Mar (CEM) de la Diputació de Barcelona ubicat al barri de Terramar de Sitges és el primer equipament d’educació ambiental marina de l’Estat espanyol.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Butlletí