El Parc Agrari del Baix Llobregat demana a la Generalitat més protecció per preservar la seva activitat

15/05/2017 - 09:32

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat demana una major implicació de la Generalitat en la gestió d’aquest espai per assegurar-ne la seva protecció com a polígon econòmic del sector agrícola, i també com espai natural. La petició del Consorci que gestiona el Parc es va fer amb motiu de la visita de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Perca i Alimentació, Meritxell Serret, en la que va assistir-hi el vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras.

Aquesta primera visita que fa un conseller d’Agricultura de la Generalitat al Parc Agrari, ha servit per posar sobre la taula diversos aspectes reivindicatius de protecció d’aquest espai agrícola que ocupa una superfície de 3.348 hectàrees en una zona metropolitana amb una forta pressió urbanística, d’infraestructures i també demogràfica.

Després de la reunió, el vicepresident Guiteras ha destacat la importància de la reunió mantinguda amb la consellera d’Agricultura, per plantejar-li i posar en comú les diferents problemàtiques i també reptes que té plantejats aquest espai de producció agrària situat en plena àrea metropolitana. Guiteras ha remarcat que «el Parc Agrari està finançat bàsicament per la Diputació de Barcelona, però demanem la implicació de totes les administracions, i de forma especial la del departament d’Agricultura, ja que és qui té les competències en aquest àmbit, per tal de poder assolir uns millors objectius de producció però també de protecció de l’entorn natural».

La importància de la implicació de la Generalitat en la protecció d’aquest espai, tant en l’àmbit de producció agrària com també en el mediambiental i de protecció de la fauna, és vital de cara a assegurar-ne el seu futur. En aquest sentit, des del Consorci del Parc s’ha demanat a la Generalitat una major inversió per la millora de la producció agrària, especialment en aspectes com els canals de reg i la gestió de l’aigua, però també en dotar al conjunt de l’espai una major protecció de cara a frenar les pressions que existeixen en aquest territori, no només en temes de serveis logístics i d’infraestructures, sinó també urbanístic, per estar situat en plena àrea metropolitana.

La Generalitat mostra el seu "compromís inequívoc" amb la preservació del Parc Agrari

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, en la visita al Parc Agrari del Baix Llobregat va expressar el “compromís inequívoc” del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en la preservació del Parc Agrari, que “és una oportunitat per al país i en el qual ens hem de comprometre col·lectivament administracions i agents del territori.

Serret va destacar que “el futur del Parc Agrari va lligat al manteniment i viabilitat de l’activitat agrària”, per la qual cosa "el repte és potenciar-lo al màxim com a espai productiu, amb dinamisme socioeconòmic a partir de la producció local d’aliments.” “El Parc és una oportunitat per al sector, per a tota l’Àrea Metropolitana i per al país i, per tant, estem decidits a fer tot el possible per preservar-lo al màxim”, va remarcar.

Actualment, el Consorci del Parc Agrari està integrat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Pagesos de Catalunya i els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans. 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró

Butlletí